Pretul petrolului american scade la minimul a 21 de ani in urma reducerii cererii

Pretul petrolului american a scazut la un nivel nemaivazut din 1999, pe fondul reducerii cererii, barilul de West Texas Intermediate (WTI), referinta pentru SUA, ajungand la 15,65 dolari ( -14%) in tranzactiile din Asia, luni, anunta BBC.

Piata petrolului sufera o presiune intensa in timpul pandemiei, din cauza scaderii cererii si a epuizarii capacitatilor de depozitare.

Industria petrolului s-a confruntat si cu lupta intre producatori pentru cote de piata. La inceputul acestei luni, membrii OPES si aliatii sai au convenit in sfarsit un acord pentru a reduce productia globala cu aproximativ 10%, o valoare record.

Articolul continuă după reclame

Dar unii analisti au spus ca reducerile nu sunt suficient de mari pentru a face diferenta. „Nu a durat mult pana cand piata a admis ca acordul OPEC + nu va fi, in forma sa actuala, suficient pentru a echilibra piata petrolului”, spune Stephen Innes, strateg principal la Axicorp.

Publicitate

Intre timp, ingrijorarea continua sa creasca si din cauza faptului ca SUA vor ramane fara capacitate de depozitare, stocurile de la Cushing, principalul punct de livrare in SUA pentru petrol, crescand cu aproape 50% de la inceputul lunii martie, potrivit ANZ Bank.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO. Romania, lovita de ploi, ninsori si vant puternic. Zonele vizate.

Petrolul Brent, etalonul folosit de Europa si de restul lumii, a avut o evolutie mai temperata, coborand cu 0,8% la 27,87 dolari pe baril.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.