Ministrul Educatiei, anunt de ultima ora. Toti parintii trebuie sa stie

Ministrul Eductiei, Monica Anisie a spus ca astazi, 15 iunie, vor fi gata normele metodologice pentru  deschiderea gradinitelor.

„Suntem trei ministere implicate in realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educatiei a realizat partea in care sunt mentionate activitatile pe care trebuie sa le desfasoare in cadrul unitatilor de invatamant prescolar cadrele didactice, urmand ca si Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii sa completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu siguranta vor fi gata normele metodologice”, a precizat Anisie.

Astfel, gradinitele se vor putea deschide in momentul in care se va face publicarea normelor in Monitorul Oficial.

„Cu siguranta in momentul in care normele vor fi publicate in Monitorul Oficial se vor deschide aceste unitati de invatamant particular.

Pentru unitatile de invatamant de stat deja am anuntat ca, incepand de astazi (luni – n.red.) se pot depune cererile la unitatile de invatamant prescolar pe care copilul a frecventat-o pana la momentul pandemiei”, a mai anuntat Monica Anisie.

Citeste si articolul :   Ministrul Educatiei, Monica Anisie, anunt de ultima ora despre inceperea scolilor

Potrivit deciziei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, incepand de astazi ar fi trebuit sa se deschida crestele, gradinitele si afterschool-urile. Ieri, Monica Anisie a spus ca normele metodologice pentru ca acest lucru sa se intample nu sunt gata, iar din aceasta cauza unitatile de invatamant raman inchise.

Autor