Subiectele la Limba Romana de la Evaluarea Nationala. Ce au avut de rezolvat elevii

Evaluarea Nationala  2020.  Astazi a inceput Evaluarea Nationala la Limba Romana. S-au inscris peste 170.000 de absolventi ai clasei a VIII-a.

Subiecte la Limba Romana – Evaluare Nationala,

La Subiectul I, elevii au trebuit sa raspunda mai multor cerinte pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, li se cerea sa faca o compunere de minimum 150 de cuvinte, in care sa motiveze apartenenta la genul epic a textului de la primul punct.

Publicitate

La Subiectul II B, elevii au avut de redat o naratiune de 15-300 de cuvinte in care sa prezinte o intamplare petrecuta in timpul unei activitati preferate.

testul 1

testul 2

Copiii vor ramane cu masca pe fata in timpul examenului. Se poate da jos doar cu acceptul comisiei, ca sa bea apa. Dupa ce predau lucrarea, se dezinfecteaza si apoi primesc o masca noua.

Lucrarile elevilor se vor corecta de catre doi profesori evaluatori care se afla in sali separate, pe baza baremului elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare. Profesorii provin di unitati scolare diferite..

Daca diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza media aritmetica, iar rezultatul acestui calcul, cu doua zecimale, o sa fie nota finala. Rezultatele se vor afisa la sediul unitatii de invatamant.

Citeste si articolul :   Orasul din Romania care a scapat complet de noul virus. Acum e inclus in topul celor mai sigure destinatii europene

A doua proba va avea loc  miercuri, 17 iunie, la matematica. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se vor afisa pe data de 22 iunie. Contestatiile se vor depune a doua zi, conform metodologiei examenului de capacitate 2020. Rezultatele finale se vor afisa in data de 27 iunie.

Examenul special pentru elevii care nu au putut participa la sesiune

“Elevii aflati in izolare/confirmati pozitiv cu noul coronavirus vor sustine probele conform unei proceduri speciale, in perioada 22 iunie – 4 iulie. La aceasta etapa vor participa doar absolventii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantina, au afectiuni cronice care pot creste receptivitatea sau severitatea afectiunii in contextul pandemiei, sunt spitalizati/internati, in prima etapa a examenelor nationale, pentru diverse afectiuni”, precizeaza MEC.

Calendarul sesiunii speciale

22-26 iunie – Inscrierea candidatilor
29 iunie – Limba si literatura romana
30 iunie – Matematica

01 iulie – Limba si literatura materna
02 iulie – Afisarea rezultatelor (ora 12.00)
02 iulie – Depunerea contestatiilor (intre orele 14.00 – 19.00)
04 iulie – Afisarea rezultatelor finale (dupa ora 12.00)

Citeste si articolul :   Medicul Hurmuzache, de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi: ”Aia crapa la Piatra si la Suceava, iar noi taiem frunza la caini, ca managera refuza sa-i aducem”

Conform MEC, candidatilor care in prima sesiune au participat si nu au finalizat una sau mai multe probe li se recunosc probele sustinute si evaluate.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.