Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA si-a dovedit din nou relevanta, in pandemie

Premierul Ludovic Orban a spus, in contextul implinirii a 140 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Statele Unite ale Americii, ca Parteneriatul Strategic si-a dovedit din nou relevanta, in contextul pandemiei.

Redam mesajul premierului Ludovic Orban, postat duminica seara, pe Facebook:

„Aniversam astazi 140 de ani de relatii diplomatice cu Statele Unite ale Americii, care de-a lungul istoriei noastre au contribuit in momente cheie la implinirea nazuintelor romanilor pentru o natiune de sine statatoare, pentru dezvoltarea democratica si pentru garantarea securitatii nationale a Romaniei.
Romania si Statele Unite ale Americii sunt angajate intr-o relatie bilaterala consolidata, reflectata de dinamica dialogului politic bilateral, nivelul de cooperare in domeniul politico-militar si de securitate si intensificarea schimburilor economice si comerciale.

Parteneriatul Strategic cu SUA, care este un pilon esential al politicii noastre externe, ofera o garantie durabila pentru securitatea si prosperitatea nationala, alaturi de apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana.

Publicitate

Publicitate

In contextul pandemiei globale cu noul coronavirus, Parteneriatul Strategic si-a dovedit din nou relevanta, Romania si SUA cooperand aprofundat pentru a diminua riscurile la adresa cetatenilor nostri.

Citeste si articolul :   A fost depistat inca un caz cu noua varianta britanica a tulpinii de coronavirus. Ce spun autoritatile din Suceava

Atasamentul tarii noastre fata de valorile democratice, contributia semnificativa a Parteneriatului nostru la securitatea euro-atlantica si stabilitatea regionala reprezinta o baza solida pentru consolidarea si aprofundarea in continuare a relatiilor dintre Romania si SUA.

Cu ocazia aniversarii a 140 de ani de relatii diplomatice, reafirm determinarea mea si a Guvernului pe care il conduc pentru a dezvolta constant relatiile cu Statele Unite ale Americii, de o maniera concreta, in conformitate cu interesele noastre comune si valorile impartasite. Imi exprim convingerea ca Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite Americii va continua sa se extinda, valorificand toate oportunitatile, precum si potentialul unei relatii bilaterale mutual benefice”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.