Apel disperat al unei sucevence plecata la cules de sparanghel: ”Vrem sa mergem acasa, nu vrem sa crapam aici pe capete”

Sucevenii care au plecat la cules sparanghel in Germania traiesc un adevarat cosmar.

Acestia spun ca nu se respecta conditiile de protectie pentru prevenirea raspandirii COVID-19 si li s-a transmis ca in cazul unor controale ale politiei sa spuna ca totul este in regula.

Publicitate

Acestia sunt cazati si muncesc in apropiere de Bad Krozingen, locul in care si-a pierdut viata Nicolae Bahan, barbatul in varsta de 57 de ani din Solca.

”Va scriu pentru ca suntem intr-o mare dilema, suntem in locul in care a murit acel barbat din Suceava, aici nu sunt conditii de protectie, sunt oameni in izolare care muncesc singuri pe camp.

Publicitate

Astazi a izolat o echipa intreaga de oameni, aici este o femeie care se simte rau si asteapta medicul de azi dimineata si nu vine nimeni sa o vada.

Se lucreaza si in hala la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul langa altul, avem masti pe care le purtam de 5 zile.

Citeste si articolul :   Cunoscut cardiolog roman: 30 de reguli pentru o viata sanatoasa

Au inchis portile firmei si au pus bodyguard, au mers apoi la oameni in camp si le-au spus ca daca vine politia sa le spuna ca e totul bine.

Vrem sa mergem acasa, nu vrem sa murim aici pe capete”, a povestit in exclusivitate pentru ”Monitorul de Suceava” o femeie plecata la cules de sparanghel.

Suceveanca a spus ca in aceasta ferma sunt circa 500 de muncitori, majoritatea din diverse zone ale judetului nostru.

”Au venit si din focar, de la Patrauti si Suceava. Ne tot spun ca va veni un medic sa ne testeze, dar nu a ajuns nimeni sa ne ia o temperatura sau sa vada ce se petrece cu noi”, a aratat femeia.

Aceasta ne-a trimis mai multe fotografii in care reclama si conditiile de cazare, inclusiv faptul ca de vineri seara au ramas si fara gaz metan. Acum, muncitorii stau cate 3, 4 sau 5 intr-o camera, dar la inceput au stat si cate 7, astfel incat pericolul de transmitere a bolii a fost si ramane unul major.

Citeste si articolul :   Catolicii celebreaza Duminica Floriilor. Ce semnificatie are aceasta sarbatoare

”Sapunul este limitat, dusurile sunt la comun, iar toaletele nu au incuietori.

Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stam stresati, tot auzim ca sunt din ce in ce mai multi oameni in izolare.

Oamenii tusesc, lucram cu mainile in apa rece si nici nu mai stim ce sa credem.

Va scriu pentru a ne da un sfat, pentru a ne ajuta. Ne este frica. V-as ruga din toata inima sa raman anonima pentru ca mi-e frica.

Va rog sa ne ajutati, cerem un ajutor umanitar! Vrem acasa!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc in apropiere de Bad Krozingen.

Oamenii au spus ca le este teama sa sune la Ambasada Romaniei, iar reprezentantii firmei sucevene prin intermediul careia au ajuns in Germania la cules de sparanghel le-au transmis sa-si vada de lucru, iar mai nou nici nu mai raspund la telefon, scrie monitorulsv.ro

Citeste asrticolul integral pe Monitorulsv.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.