Peste congelat vandut pe post pe peste proaspat in Calarasi. Amenzi de peste 100.000 lei

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au dat amenzi de 145.000 lei in urma unor controale in pietele din Calarasi. In cazul a 7 magazine s-a dispus oprirea temporara a activitatii. ANPC a gasit insecte in mancare, dar si peste congelat vandut pe post pe peste proaspat.

Au fost verificate 17 magazine care vand peste, magazine mixte, brutarii /patiserii si restaurante cu activitati de livrare la domiciliu din orasul resedinta de judet.

Comisarii au dat tot atatea sanctiuni contraventionale, respectiv 15 amenzi in valoare de 145.000 de lei si doua avertismente.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitiva de la vanzare a 421 kg de produse alimentare in valoare totala de 7.420 lei, precum si oprirea temporara de la comercializare a 35 kg de produse de panificatie/patiserie .

Publicitate

Ca urmare a abaterilor constatate in timpul controlului, a fost dispusa oprirea temporara a activitatii de prestari servicii alimentatie publica sau comercializarii produselor pana la remedierea deficientelor pentru 7 operatori economici.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a rabufnit pe Facebook: "Au votat toti o Lege care da putere absoluta dr-lui Arafat"

Cele mai importante nereguli au fost:

Publicitate

– nerespectarea conditiilor de vanzare si pastrare a pestelui, produselor din peste si a carnii (spatii neigienizate, utilaje cu grad avansat de uzura, cu rugina)

– existenta la vanzare a unor produse alimentare modificate organoleptic (peste, produse din peste, carne)

– abateri de informare-caracterizare la produse alimentare, respectiv lipsa etichetei de produs sau folosirea unor etichete cu informatii incomplete.

– in cazul unitatilor de alimentatie publica, cu autoservire, s-a identificat folosirea unor spatii neigienizate, ustensile improprii, uzate, murdare, materii prime/produse culinare fara elemente de identificare-caracterizare, existenta insectelor congelate in produsele aflate la pastrare, spatii frigorifice cu rugina, neigienizate, nerespectarea regulii vecinatatilor, lipsa informarii in privinta prezentei ingredientelor alergene in preparatul finit

– s-au constatat practici comerciale incorecte, respectiv, inselatoare (ex: comercializarea pestelui prezentat ca fiind proaspat in contextul in care acesta provenea din peste decongelat).

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.