Un robot care ucide coronavirusul a atras atentia studiourilor de la Hollywood

Un robot care ucide coronavirusul a atras atentia studiourilor de la Hollywood. Xenex Germ-Zapping Robot este folosit si in spitale.

Numele lui este Xenex Germ-Zapping Robot si l-ar face sa paleasca de invidie pe Terminator: este un robot capabil sa ucida unele dintre cele mai periculoase virusuri din cateva lovituri cu raze UV si ar putea fi curand recrutat de studiourile de la Hollywood, care incearca din rasputeri sa reia productia de filme si seriale grav afectata de pandemie.

Robotul si-a demonstrat deja eficienta in sterilizarea suprafetelor in peste 500 de spitale din lumea intreaga, fiind capabil sa elimine aproape 99,99% din germeni, potrivit testelor efectuate de Institutul de cercetari biomedicale din Texas.

Noul coronavirus poate supravietui pana la trei zile pe suprafete din otel inoxidabil sau plastic, spun specialistii.

Compania americana Xenex Disinfection Services, care produce micul robot exterminator, este in discutii si cu Netflix, Amazon si Sony. Micul android este deja in vizorul televiziunii CBS, pentru productia serialului „Blue Bloods”, potrivit publicatiei specializate The Hollywood Reporter.

Citeste si articolul :   4.267 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, record la ATI - 1.334 de persoane

Marile studiouri de productie incearca sa gaseasca solutii alternative pentru reluarea activitatii, dezinfectarea masiva a platourilor, distantarea sociala si purtarea mastilor putand deveni noua normalitate in domeniu.

Robotul Xenex costa 125.000 de dolari, dar poate fi inchiriat si lunar. Suma reprezinta o bagatela in comparatie cu cele aproximativ 17 miliarde de dolari pierderi raportate de Hollywood din cauza coronavirusului.