8 beneficii ale consumului de iaurt simplu

Iaurtul simplu este un produs lactat care face parte din dieta umana de sute de ani. Se obtine prin fermentarea laptelui si, prin urmare, corespunde unei culturi de bacterii sanatoase, care ii confera proprietati interesante pentru sanatate.

Datorita texturii cremoase si aromei usor acide, este un ingredient care intra in prepararea deserturilor, smoothie-urilor si multor alte retete. Cu toate acestea, dincolo de asta, este o sursa de nutrienti esentiali. Consumat regulat, iaurtul simplu ajuta la prevenirea unei game largi de boli.

Si mai bine, consumul sau moderat nu afecteaza greutatea corporala. Desi furnizeaza grasimi, contine proteine si minerale esentiale, a caror absorbtie sustine functiile metabolice.

De ce sa mananci iaurt simplu?

Stiind ca multi inca nu sunt constienti de beneficiile sale, va invitam sa descoperiti mai jos 8 motive bune pentru a o consuma mai des.

1. Iaurtul simplu regleaza flora intestinala

Probioticele prezente in iaurtul simplu au capacitatea de a restabili echilibrul microbiotei sau florei intestinale. Toate acestea previn dezvoltarea infectiilor gastrointestinale si a tulburarilor inflamatorii, asa cum arata un studiu .

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente pentru a ajuta la reducerea balonarii

Aceste culturi de bacterii sanatoase colonizeaza intestinul si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acest lucru previne proliferarea bacteriilor si ciupercilor patogene.

Probioticele sunt utile ca parte a unei diete echilibrate pentru microbiota.

2. Previne diareea

Nutrientii din iaurtul simplu ajuta la reducerea riscului de diaree si inflamatie a colonului. Intr-adevar, componentele sale naturale promoveaza o buna digestie a alimentelor.

3. Controleaza colesterolul

Iaurtul simplu este unul dintre alimentele care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Pe de o parte, isi scade absorbtia in intestin. Pe de alta parte, favorizeaza eliminarea a ceea ce este retinut in artere. Aceste actiuni sunt atribuite actiunii probioticelor sale care, impreuna cu fibrele, favorizeaza descompunerea lipidelor.

4. Imbunatateste sanatatea digestiva

Datorita capacitatii sale de reglare a florei bacteriene si a nivelului de aciditate al stomacului, iaurtul simplu este un remediu natural pentru tratarea principalelor probleme de sanatate digestiva.

In primul rand, acizii sai naturali regleaza productia de sucuri acide. Acest lucru reduce riscul de a suferi de anumite tulburari, cum ar fi gastrita si ulcerul.

Citeste si articolul :   Dr. Fauci spune ca cele doua vitamine, C si D, cresc imunitatea organismului si te apara de virusuri

In plus, culturile vii ajuta la oprirea actiunii negative a bacteriilor H. Pylori. Este principalul vinovat al infectiilor stomacului.

Iaurtul este foarte versatil, asa ca poate fi folosit pentru a pregati diverse retete.

5. Iaurtul simplu combate alergiile

Vitaminele si mineralele prezente in iaurt, precum si probioticele acestuia, cresc raspunsul imunitar al organismului la prezenta agentilor si particulelor alergene. S-a dovedit ca probioticele sale pot reduce incidenta multor probleme autoimune, desi sunt inca necesare mai multe studii pentru a confirma aceasta afirmatie.

In primul rand, scad inflamatia din organism. In plus, ele restabilesc functia limfocitelor, care este esentiala pentru controlul acestui tip de afectiune.

6. Reduce riscul de obezitate

Desi acest aliment contine grasimi si o cantitate semnificativa de calorii, un consum moderat ar putea fi benefic pentru prevenirea obezitatii. Fibrele sale naturale ajuta la prelungirea senzatiei de satietate si la reducerea anxietatii legate de dorinta de a manca.

In plus, contine aminoacizi si acizi grasi care ajuta la cresterea performantei fizice. Prin urmare, optimizeaza consumul de energie.

Citeste si articolul :   Profesorul Mermerski: exista un fruct - un elixir vitaminic

7. Previne infectiile vaginale

Consumul de iaurt simplu este un tratament alternativ pentru prevenirea si combaterea infectiilor zonei intime feminine. Culturile sale vii inhiba proliferarea ciupercilor, cum ar fi candida, de exemplu. Cu toate acestea, consumul acestuia ar trebui sa fie intotdeauna completat de o rutina adecvata de igiena.

Pe de o parte, lactobacilii sai regleaza flora vaginala. Pe de alta parte, ele creeaza o bariera de protectie impotriva drojdiilor si bacteriilor.

8. Sustine sanatatea oaselor

Exista mai multe motive pentru care iaurtul simplu este unul dintre superalimentele pentru protejarea si sustinerea sanatatii oaselor. In primul rand, este o sursa importanta de vitamina D, calciu si magneziu.

Autor