5 beneficii pentru sanatate ale oualor pe care s-ar putea sa nu le cunoasteti

Multi oameni mananca rareori oua de teama sa nu-si creasca nivelul de colesterol „rau”. Dar pentru ca acest produs sa creasca semnificativ colesterolul, trebuie sa il consumati in cantitati mari  si foarte des (aproximativ 20 de oua pe zi). Cu moderatie, ouale sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, vitamine si minerale de calitate.

Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale oualor care va vor convinge sa nu excludeti acest produs din dieta dumneavoastra.

Ouale sunt una dintre cele mai bune optiuni pentru micul dejun.

Multi oameni mananca alimente cu un continut ridicat de carbohidrati rafinati (cereale, clatite, chifle etc. ). Dar daca inlocuiti unele dintre alimentele cu carbohidrati din masa de dimineata cu proteine, de exemplu, oua, atunci micul dejun va deveni mai util.  Va va oferi o cantitate mare de energie si va va ajuta sa pierdeti kilograme in plus , daca, desigur, acest lucru va ingrijoreaza. Pentru a va echilibra micul dejun, includeti fructe, legume, paine integrala si produse lactate (nu neaparat dintr-o data).

Reduceti aportul de calorii

Ouale va ajuta sa va reduceti aportul de calorii, datorita proteinei, care favorizeaza satietatea indelungata. Daca ati incercat sa slabiti cel putin o data, atunci stiti exact cat de greu este sa va satisfaceti foamea, dar, in acelasi timp, ramaneti in aportul zilnic stabilit de calorii. Consumul de alimente bogate in proteine este excelent pentru acest lucru, iar ouale sunt una dintre cele mai bogate si, cel mai important, surse disponibile de proteine de calitate.

Ouale sunt bogate in vitamine si minerale

Ouale contin nu numai proteine, ci si o cantitate mare de vitamine si minerale. Majoritatea nutrientilor se gasesc in galbenus. Contine: vitamina A, calciu, vitamina D, riboflavina, vitamina B12, acid folic, vitamina E, niacina si fier. Ouale sunt, de asemenea, bogate in colina, un micronutrienti care este foarte important pentru sanatatea femeilor insarcinate si a copiilor.

Citeste si articolul :   Ceaiul de ghimbir - 3 greseli pe care nu ar trebui sa le faci atunci cand pregatesti ceaiul

Accelerati metabolismul

Alimentele proteice, care includ ouale, au un efect termic ridicat, adica obliga organismul sa cheltuiasca o cantitate mare de energie pe digestia sa. Acest lucru ajuta la accelerarea metabolismului si la cresterea arderii de calorii.

Ajuta la construirea musculaturii

Proteinele sunt elementele de baza ale muschilor nostri, asa ca, daca doriti sa construiti muschi, trebuie sa aveti proteine in dieta dumneavoastra. Ouale sunt ideale pentru cei care, din orice motiv, nu pot manca piept de pui, branza de vaci sau peste. Sunt destul de ieftine si se prepara rapid si usor.

Autor