Recoltarea sangelui ce trebuie sa stii

Postul pentru un test de sange implica evitarea tuturor alimentelor si bauturilor (cu exceptia apei) timp de 8 pana la 12 ore inainte de test. Bea multa apa si ia-ti medicamentele ca de obicei. Reineti ca un numar mic de teste au cerinte mai stricte, cum ar fi testul de respiratie H. pylori, care presupune sa nu consumațti nimic, inclusiv apa, timp de o ora inainte de test.

Multi oameni cred ca ar trebui sa evite apa inainte de extragerea sangelui, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar. Apa potabila nu numai ca va va face să va simtiti mai bine daca tineti post, ci va face si o extragere mai usoara a sangelui. Sangele este de aproximativ 50% apa, deci cu cat bei mai multa apa, cu atat venele tale devin mai pline si cu atat mai usor este pentru persoana care-ti extrage sangele  sa-ti localizeze venele.

Nimeni nu asteapta cu nerabdare sa-si extraga sangele, dar procedura este de obicei scurta si fara evenimente. Majoritatea oamenilor intra si ies din sala de laborator in mai putin de 15 minute.

Persoanalul va incepe prin apasarea usoara a degetelor pe pielea ta pentru a localiza cea mai buna vena. Apoi, el sau ea, va curata zona cu un tampon cu alcool, va lega un garou in jurul bratului pentru a creste fluxul de sange, va va cere sa strangeti pumnul si va introduce acul.

Publicitate

Dupa terminarea extragerii de sange, asistenta va scoate acul, va tine tifonul pe locul punctiei si va va cere sa aplicati presiune. Aplicarea presiunii direct dupa extragerea sangelui atenueaza efectul secundar comun al vanatailor.

Chiar si cu aceste precautii, pot aparea vanatai minore si umflaturi in jurul punctului de punctie. Deoarece venele fiecarei persoane sunt diferite si venele se misca frecvent, vanataile pot aparea chiar si cu cei mai experimentati asistenti. Daca faceti vanatai, ar trebui sa dispara in cateva zile.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.