Sarbatoare importanta astazi, 3 mai. Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici, numit si „Luceafarul de la Lainici”. Rugaciunea care deschide Cerurile si te tamaduieste de cele mai grele boli

Pe 3 mai este praznuit de Biserica Ortodoxa, Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici. Sfantul Irodion s-a nascut in anul 1821 la Bucuresti, primind la botez numele de Ioan. A primit de mic o educatie aleasa de la parintii sai, alaturi de bunele deprinderi crestine.

Sfantul Irodion a fost canonizat in anul 2011 si face parte din pleiada de duhovnici ai neoisihasmului romanesc, alaturi de Sfantul Vasile de la Poiana Marului, Sfantul Paisie de la Neamt (Velicikovski), Cuviosul staret Gheorghe de la Cernica, Sfantul Grigorie Dascalul, mitropolitul Tarii Romanesti, si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, mai intai duhovnic, apoi ucenic al Sfantului Irodion.

Credinciosii de prin sate pastreaza cu evlavie in casele lor chipul staretului Irodion, iar cand aveau unele necazuri, veneau la Manastirea Lainici, se rugau, isi atingeau hainele de mormantul cuviosului, ii sarutau crucea si plecau mangaiati la caminele lor. Acum, vin si se roaga direct lui, cinstitele sale moaste fiind depuse spre inchinare in biserica manastirii.

Citeste si articolul :   3 sfaturi eficiente pentru a indeparta mucegaiul negru de pe pereti in 5 minute

Sfantul Irodion era vazator cu duhul si tamaduia pe cei suferinzi atat spiritual, cat si fizic. Pentru multa lui smerenie s-a invrednicit de la Hristos Domnul de darul preasfintei rugaciuni si al alungarii duhurilor necurate, astfel incat i se dusese vestea in toata Tara Romaneasca si pana dincolo de munti, in Tara Ardealului.

Publicitate

Sfantul Irodion era vazator cu duhul si tamaduia pe cei suferinzi atat spiritual, cat si fizic. Pentru multa lui smerenie s-a invrednicit de la Hristos Domnul de darul preasfintei rugaciuni si al alungarii duhurilor necurate, astfel incat i se dusese vestea in toata Tara Romaneasca si pana dincolo de munti, in Tara Ardealului.

Marele staret al Lainiciului se invrednicise si cu darul inaintevederii, astfel ca multora le spunea gandurile cele de taina si le vestea cele viitoare.

Rugaciunea care se rosteste astazi

Pe luceafarul nostru cel din Oltenia, cu inchinare de taina, ca pe un parinte ales, sa-l slavim acum noi, ucenicii lui; ca inainte-vazator s-a facut Sfantul Irodion, de boli pe toti vindecandu-i si duhovnic dumnezeiesc s-a aratat in viata sa.

Citeste si articolul :   10 greseli pe care le faci in bucatarie atunci cand pregatesti mancarea

De Dumnezeu Nascatoarea te-a luminat si te-a calauzit in toata viata ta, Cuvioase Parinte, ca tu pe toate sub Acoperamantul ei le aduceai si la masura Parintilor de demult ajungand, cantai impreuna cu sfintii lui Dumnezeu: Aliluia!

In Biserica din ceruri slujind acum Sfinte Irodioane, parinte, si cu vrednicie locuind impreuna cu Sfantul Calinic in lumina neinserata, te rugam cu caldura mijloceste la Tatal cel ceresc pentru sufletele noastra, sa aflam mila si har in vremea judecatii

Vrednic fiind, parinte, sa stai inaintea Tronul Dumnezeirii, te rugam revarsa har din cer peste noi, ca prin cuvantul tau insusi Dumnezeu sa vorbeasca si cu bucurie sa strigam: Aliluia!

O, Cuvioase Parinte Irodioane, mare slujitor al harului lui Dumnezeu, primeste de la noi aceasta putina rugaciune si o du la Tronul Preasfintei Treimi, ca izbavindu-ne din toate necazurile si suferintele. Amin!

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.