Scapa de sapunul si calcarul care se depun pe gresia de baie in 10 minute cu un truc simplu

Pentru a scapa definitiv de urmele de tartru si reziduurile de sapun imprimate pe gresia baii, alegerea ingredientelor de curatare este un criteriu determinant. Datorita acestora, indepartarea murdariei se face in trei miscari, asa cum demonstreaza acest truc.

Ce vei avea nevoie:

1 burete

½ cana suc de lamaie

2 linguri de pasta de dinti

Publicitate

2 linguri de otet alb

1 lingura de lichid de spalat vase

un recipient

2 linguri de bicarbonat de sodiu

Mai intai amestecati toate ingredientele intr-un lighean pentru a obtine un rezultat omogen, apoi inmuiati un burete in el. Apoi aplicati frecand  acesta din urma pe zonele cu probleme ale placilor fara a depune prea mult efort.

Apoi lasati sa stea timp de 10 minute, in timp ce amestecul inteligent de ingrediente descompune depunerile de murdarie. La final, clatiti cu apa curata in timp ce murdaria se desprinde de pe gresie. Daca tot nu obtii acest rezultat, poti incerca sa pui ceva mai mult efort  atunci cand freci gresia sau pur si simplu repetati operatiunea.

Citeste si articolul :   5 moduri de a va proteja copilul de pericolele internetului

Daca aveti o fereastra in camera, lasati-o deschisa pentru a lasa gresia sa se usuce, iar daca nu, stergeti-o doar cu o carpa uscata sau prosoape de hartie.

Pentru placile care sunt intotdeauna impecabile, este indicat sa folositi acest truc in ritm de o data pe saptamana. Acest lucru va preveni, desigur, timpul pentru ca murdaria sa se acumuleze din nou pe gresia din baie.

Acest sfat este, de asemenea, o oportunitate de a ne aminti importanta de a mentine o baie fara mirosuri neplacute. Exista mai multe metode care va ajuta sa scapati de el.

Cum sa curatati chitul de faianta de baie?

Cand curatati gresia de baie, este important sa nu ratati rosturile. Intr-adevar, atunci cand colecteaza reziduuri de sapun si urme de mucegai, pot pata rapid aspectul placilor tale. Iata cateva metode eficiente pentru a le face sa straluceasca:

Metoda cu apa calda si perie cu peri tari pentru a curata rosturile placilor

Apa calda si o perie pot fi mai mult decat suficiente pentru a curata  rosturile daca murdaria este superficiala si nu prea incapatanata. Daca da, utilizati doar o sticla de pulverizare umpluta cu apa calduta si apoi aplicati-o pe rosturile  predispuse la murdarie. Cu o periuta de dinti sau o perie cu peri rigizi , frecati zonele si lasati-le sa se usuce.

Citeste si articolul :   Florii 2021. Ce trebuie sa faci in Duminica Floriilor pentru protectie divina

Metoda cu peroxid de hidrogen pentru curatarea rosturilor  de gresie

Impotriva bacteriilor si urmelor de calcar care acopera peretii baii, peroxidul de hidrogen este un alt aliat de curatare care merita mentionat. Impotriva petelor slabe, il puteti aplica pur si simplu pe rosturi  inainte de a le freca cu o periuta de dinti. Daca vrei sa-i marresti efectul de zece ori, amesteca-l cu bicarbonat de sodiu pentru a face o pasta omogena . La final, lasati produsul sa stea timp de 15 minute inainte de a clati si lasati-l sa se usuce.

Metoda cu otet alb si apa calda pentru curatarea chiturilor de gresie

Pentru a depasi murdaria persistenta blocata in rosturile placilor, otetul alb este din nou in centrul atentiei. Amestecati in parti egale apa calduta si otet alb, turnati solutia intr-o sticla de pulverizare si aplicati-o pe rosturi. Se lasa apoi sa actioneze 5 minute inainte de a freca  cu o periuta de dinti si apoi clateste cu apa curata .

Autor