Bicarbonatul de sodiu: 10 moduri de utilizare a acestuia pentru curatarea casei

Bicarbonatul  de sodiu universal este produsul emblematic pentru curatare. Este aliatul incontestabil al intretinerii locuintei, biodegradabil si ieftin. Nu intamplator bunicile noastre au avut acest curatator in dulapuri. Pentru cei care nu sunt inca convinsi de eficienta sa ca produs de curatare, descoperiti toate sfaturile sale de curatare si cum sa il utilizati eficient in treburile casnice.

Aceasta pulbere alba,  este utilizata pentru a inlatura petele incapatanate, a elimina mirosurile rele sau chiar a inlatura scurgerile. Ca ingredient ecologic, devine, prin urmare, indispensabil si inlocuieste multe produse conventionale de uz casnic care contin substante chimice si care sunt, in plus, nocive pentru sanatate si mediu.

Indepartati petele si depunerile de grasime

De pe tacamuri

In timp, tacamurile isi pot pierde stralucirea, mai ales daca nu sunt uscate imediat dupa spalare. Punctele pot aparea apoi pe suprafata lor. Pentru a remedia acest lucru, amestecati o ceasca de bicarbonat de sodiu cu putina apa pentru a forma o pasta groasa. Cu ajutorul unui burete, frecati tacamurile cu acest preparat, apoi puneti-le intr-o cratita care contine apa clocotita si doua linguri de bicarbonat de sodiu. Lasati produsul sa actioneze, apoi stergeti tacamurile cu o carpa din microfibra.

De pe cratite

Depozitele de grasime sunt in general greu de eradicat. Pentru a va usura munca, puteti umple un lighean cu apa la care adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu si scufundati toate ustensilele care trebuie curatate in el. Un alt sfat este sa adaugati putin din aceasta pulbere alba la lichidul de spalat pentru a spori eficacitatea si efectul de curatare al acestuia. Astfel, elimina mai usor reziduurile alimentare. De asemenea, puteti fierbe apa si bicarbonatul de sodiu direct in oala. Murdaria se va desprinde mai usor, iar murdaria va fi indepartata cu usurinta cu un burete dur.

Citeste si articolul :   De ce este cel mai bine sa porti imbracaminte din bumbac

Indepartati petele de vopsea de pe mobilier

Ati decis sa va reimprospatati peretii si petele de vopsea v-au atins accidental mobilierul! Nu va panicati, doar frecati zona patata cu un burete inmuiat in bicarbonat de sodiu. Lasati produsul sa actioneze cateva minute, apoi clatiti si uscati cu o carpa curata si uscata. Petele murdare de pe canapea pot fi, de asemenea, indepartate urmand acelasi proces.

Curatati cuptoarele

Cuptorul clasic sau cuptorul cu microunde isi vor recastiga, de asemenea, stralucirea datorita bicarbonatului de sodiu, mai ales ca adesea gazduiesc grasime, murdarie . Daca doriti sa va intretineti cuptoarele, puteti presara aceasta pulbere pe un burete umed si frecati cu suprafata de curatat. Dar daca cuptoarele sau rafturile au pete de grasime, aplicati bicarbonatul de sodiu direct pe murdarie si adaugati o picatura de apa si apoi cateva picaturi de lamaie. Lasati sa actioneze cateva minute inainte de a freca si sterge cu o carpa din microfibra.

Elimina mirosurile neplacute

Mirosurile urate pot persista oriunde in casa. Bucataria, baia si toate camerele din casa ta pot degaja mirosuri neplacute din cauza gatitului  sau chiar a problemelor cu conductele. Nu conteaza, bicarbonatul de sodiu va fi din nou salvatorul tau.

Citeste si articolul :   Cruce rosie in calendar. Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2020. Se deschid Cerurile

Indepartati mirosurile din frigider

Alimentele depozitate in frigider pot da nastere unui miros care nu este intotdeauna placut . In loc sa folositi substante chimice dure precum inalbitorul, de exemplu, alegeti solutii mai sanatoase si mai naturale. Puneti putin bicarbonat de sodiu intr-un recipient mic si puneti-l in frigider. Absoarbe si neutralizeaza toate mirosurile neplacute

Eliminati mirosurile rele din masina de spalat vase

Pe langa detergentul pentru masina de spalat vase, puteti adauga bicarbonat de sodiu. Sporeste eficienta produsului si elimina mirosurile neplacute. De asemenea, puteti pune niste bicarbonat de sodiu in masina de spalat vase dupa fiecare spalare pentru a va mentine aparatul curat si parfumat.

Igienizati covoarele

Pe langa dezinfectarea covorului, bicarbonatul de sodiu ajuta la absorbtia mirosurilor rele. Doar puneti-l in cada si presarati-l cu bicarbonat de sodiu. Se lasa peste noapte. Apoi puteti aspira orice urma de pulbere cu aspiratorul si va puteti opri la acest pas sau puteti continua curatarea prin spalarea covorului cu detergent de rufe si apa calduta. Covoarele auto vor avea dreptul la acelasi tratament.

Citeste si articolul :   6 situatii in bucatarie in care detergentul pentru rufe poate fi extrem de util

Curata podelele

Prin inlocuirea produselor de curatat conventionale, bicarbonatul de sodiu curata podelele si toate suprafetele . Doar dizolvati un pahar de bicarbonat de sodiu intr-o galeata de apa si udati un mop cu aceasta solutie inainte de a va curata podeaua.

Desfunda  conductele

In bucatarie, tevile pot fi adesea infundate cu deseuri alimentare si degaja mirosuri neplacute . Pentru a face acest lucru, este esential sa preveniti acest inconvenient si sa curatati scurgerea in mod regulat. Pentru a face acest lucru, turnati un amestec de bicarbonat de sodiu si sare in scurgere si adaugati 2 litri de apa fierbinte. Asteptati cateva minute, apoi clatiti cu apa curata. Toata murdaria si reziduurile vor disparea.

Alte utilizari cotidiene

Bicarbonatul de sodiu are mai multe trucuri. Poate fi folosit pentru a spala fructele si legumele si a le scapa de pesticide nocive pentru sanatate sau pentru a dospi aluatul de paine sau de prajitura. In contextul igienei personale, pulberea nu este exclusa. Poate fi integrat in apa de baie pentru un efect relaxant sau chiar adaugat la baia de picioare pentru un efect de detoxifiere.

Autor