Bicarbonatul de sodiu, ingredientul perfect pentru curatenia de primavara

A venit primavara si asta inseamna ca nu mai e mult si incepe curatenia generala. In loc sa dai o carca de bani pe solutiile de curatat, mai bine ia-ti bicarbonat de sodiu. E bun la orice. Dar la ce nu e bun bicarbonatul de sodiu?

E bun la atat de multe lucruri, ca nici nu-ti vine sa crezi! Bicarbonatul de sodiu e bun pentru curatarea celor mai dificile suprafete din casa. Si, cand spunem dificile, ne referim la geamuri si alte chestii lucioase.

Apeleaza cu incredere la bicarbonatul de sodiu daca esti ecologista, dar chiar si daca nu esti, pentru ca praful asta minunat iti face casa luna cat ai clipi. Pentru a obtine o solutie de curatat eficienta pentru curatarea pardoselii, amesteca o jumatate de cana de bicarbonat cu putin suc de lamaie si adauga aceasta pasta intr-o galeata cu apa calda. Are rol de dezinfectant si lupta eficient impotriva petelor.

Pentru curatarea gemurilor, amesteca o cana cu apa calda cu bicarbonat si otet alb si toarna solutia intr-un pulverizator. Se agita foarte bine si se pulverizeaza pe orice suprafata lavabila. Iar pe geamuri face minuni!

Poti sa folosesti aceeasi solutie pentru oglinzi si alte suprafete lucioase. Daca simti nevoia, poti sa stergi cu o carpa curata.

Bicarbonatul de soidu absoarbe mirosurile neplacute din casa, precum cel de tigara sau de mancaruri grele. Urmele de grasime se pot indeparta cat ai zice peste cu ajutorul unei paste obtinute din bicarbonat amestecat cu detergent de vase lichid si sare. Pasta obtinuta se omogenizeaza si se aplica pe suprafata cu probleme. Se lasa sa actioneze si se clateste foarte bine cu apa calda, potrivit radiosimplu.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.