Ce se intampla cu corpul daca alergi 30 de minute in fiecare zi

Multi oameni stiu despre beneficiile alergarii zilnice. Ce se va intampla mai exact daca practici asta in fiecare zi?

Alergarea pentru sanatate si alergarea pentru sport sunt doua mari diferente. Rularea usoara, cu un impuls de cel mult 110-120 batai pe minut, este utilizata activ chiar si in reabilitare dupa infarctul miocardic – aceasta este o chestiune de dozare corect aliniata.

Corpul poate fi gandit ca o masina. O masina are un „motor” (sisteme cardiovasculare si respiratorii) si un „corp” (adica un sistem musculo-scheletic).

Daca alergam, fara a lua in considerare particularitatile „motorului” nostru, atunci putem castiga sau intensifica boli ale inimii si ale vaselor de sange: ischemie, angina pectorala si asa mai departe. Cand ignoram particularitatile „corpului”, acesta este plin de leziuni si probleme articulare, cum ar fi artrita si artrozele.

Publicitate

Publicitate

Astazi vom enumera modificarile care apar in corp, cu conditia sa efectuati aceasta actiune zilnic.

Pentru inceput, orice jogging intr-un ritm accelerat provoaca o usoara tensiune – in doze mici este necesar sa mobilizati corpul. Va creste nivelul de endorfina, facandu-va sa va simtiti mai fericiti si mai eficienti la locul de munca.

Citeste si articolul :   4 retete de ingrijire a corpului tau pentru o piele stralucitoare si fina

Alergarea este buna si pentru tractul gastro-intestinal.

Bineinteles, alergarea in fiecare zi are un efect pozitiv asupra articulatiilor, tendoanelor si muschilor. Se adapteaza imediat la activitatea fizica.

Dupa o luna de munca zilnica, veti simti ca toate procesele de mai sus vor deveni si mai pronuntate. In plus, vei pierde cateva kilograme in plus prin detoxifierea corpului tau.

Nu presupuneti ca cu cat alergati mai mult, cu atat va fi mai bun rezultatul. Trebuie sa va antrenati timp de aproximativ o jumatate de ora – acest timp este mai mult decat suficient pentru o functionare sanatoasa a corpului.

De asemenea, nu trebuie sa alergi prea repede. Jogging-ul este mult mai eficient si mai sigur pentru incepatori.

Publicitate

Autor