De ce gospodinele inteligente pun lamaie in burete? Acest truc va schimba totul

Lamaia nu este doar un citric extrem de valoros si versatil, dar este si un excelent antibacterian natural.

Un burete de spalat vase inmuiat in lamaie poate rezolva multe neplaceri. Primul pas este sa taiati usor buretele, intre partea galbena si cea verde. Apoi, introduceti felia de lamaie  in interiorul buretelui. Acest pas este rapid si usor.

De fiecare data cand buretele este umed, lamaia intervine datorita sucului sau care va indeparta petele si va lustrui vasele. Toate tipurile de material pot fi tratate cu lamaie. In general, aceasta solutie este intotdeauna eficienta. De asemenea, pentru cei care au obiceiul  de a lasa vasele murdare in chiuveta toata noaptea si de a nu le spala pana a doua zi, acest truc te va ajuta sa le cureti mai usor .

Pe langa faptul ca poate curata suprafetele si indeparta petele incapatanate de pe vase, lamaia isi lasa parfumul care elimina chiar si cele mai neplacute mirosuri . Deci de ce sa nu-l folosesti ca burete?

Lamaia storsa anterior poate fi folosita pe vase inainte de detergent, pentru a va ajuta sa indepartati murdaria si grasimea, apoi adaugati detergentul dvs. obisnuit pentru a obtine vase curate, stralucitoare si parfumate.

Publicitate

Alte trucuri de curatare folosind lamaie

Lamaia poate fi folosita si pentru lustruirea suprafetelor opace pe care anumite produse nu pot fi folosite, acestea fiind foarte agresive. De exemplu gresia sau otelul chiuvetei sau plitei. Trebuie sa ai grija la aceste materiale pentru ca prin folosirea anumitor substante chimice risti sa le deteriorezi si sa marchezi pete care nu vor disparea niciodata.

In plus, poti pregati o solutie foarte simpla cu produse pe care probabil le ai deja acasa. Ai nevoie de apa fierbinte, 3 linguri de lichid de vase si sucul de la o lamaie. Apoi, amestecati totul pentru a obtine o solutie omogena. Aceasta solutie este utilizata pentru curatarea  chiuvetei, distribuitoarelor de flacari si plitei de gatit. Lasati-l sa actioneze cateva minute si veti obtine rezultate incredibile datorita puterii de igienizare si stralucire a lamaii.

Citeste si articolul :   Flori pe care nu ar trebui sa le tii in casa sub nicio forma. Ele atrag doar ghinion si necazuri

In cele din urma, poti sa-ti faci propriul detergent folosind doar apa, un detergent pe care il folosesti des si suc de lamaie. Daca doriti, puteti adauga si un praf de bicarbonat de sodiu care actioneaza asupra celor mai incapatanate pete incrustate. Bicarbonatul asociat cu otet si lamaie dau si ele rezultate surprinzatoare.

Publicitate

Autor