Infrigurat pana la oase? Iata cinci alimente care te vor ajuta sa te incalzesti

Februarie este adesea cea mai rece luna de iarna, in care vrei sa te infasori intr-o patura calda, sa te intinzi langa incalzitor si sa dormi pana la vara . Dar te poti incalzi nu numai in astfel de moduri. Iata cateva alimente care te vor ajuta sa simti mai putin frigul  chiar si in cele mai reci zile din februarie.

Cartofi

Cartofii sunt o sursa bogata de potasiu, care imbunatateste functia vasculara si ajuta la rezolvarea problemei inghetului constant al mainilor si picioarelor. Este mai bine sa mananci cartofi fierti sau copti cu adaos de ierburi si condimente, atunci utilizarea lor regulata nu va afecta negativ silueta. Daca va plac cartofii prajiti , mancati-i in portii mici, deoarece aceste feluri de mancare sunt foarte bogate in calorii.

Banane

Banana nu este doar delicioasa, ci si un fruct foarte sanatos care sustine sistemul cardiovascular si ajuta la reglarea temperaturii corpului nostru. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de magneziu, potasiu si vitamine B. Bananele sunt, de asemenea, o gustare excelenta care te tine  satul pentru o lunga perioada de timp.

Produse proteice

Alimentele proteice ajuta la reglarea termogenezei, procesul prin care organismul genereaza caldura in medii reci. Proteinele nu trebuie sa provina numai din carne. Pentru a va echilibra dieta, consumati mai multe tipuri de alimente proteice: peste, pui, oua, branza de vaci sau iaurt, leguminoase, nuci si seminte.

Publicitate

Ardei iuti

Mancarurile cu ardei iute pot fi o modalitate excelenta de a va mentine cald chiar si in cel mai puternic inghet. Capsaicina continuta in ardei nu numai ca te face sa te simti ca un dragon care sufla foc, dar  iti ridica temporar temperatura corpului.

Miere cu ghimbir si lamaie

Combinarea mierii cu ghimbir si lamaie va va ajuta sa va mentineti cald si sa va protejati impotriva problemelor respiratorii. Daca simtiti un usor disconfort si dureri in gat, de mai multe ori pe zi, mancati 2-3 lingurite dintr-un amestec de ghimbir si lamaie tocate fin (sau ras) cu miere, iar acest lucru va va ajuta sa nu va imbolnaviti.

Autor