Fotbalistii de la Universitatea Craiova au donat Spitalului de Boli Infectiose echipamente pentru tratamentul cu plasma

Bolnavii de COVID-19 internati la Spitalul de Boli Infectioase Craiova vor putea fi tratati cu plasma, dupa ce echipa de fotbal Universitatea Craiova a donat spitalului echipamentul medical necesar. Primii donatori ar putea fi o parte din pacientii vindecati.

Bolnavii de COVID-19 internati la Spitalul de Boli Infectioase Craiova vor putea fi tratati cu plasma, dupa ce echipa de fotbal Universitatea Craiova a donat spitalului echipamentul medical necesar. Tratamentul va putea incepe dupa ce unitatea medicala va obtine acreditarea.

„Ne ajuta sa indeplinim conditiile pentru a putea acredita Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului. Putem trece la stadiul doi, care este tratamentul bolnavilor”, a spus Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Craiova.

Pentru a face rost de bani, fotbalistii Universitatii Craiova si suporterii din Peluza Nord au sustinut, la finalul lunii martie, un meci FIFA 2020. Spectatorii au cumparat bilete online, pretul unui bilet fiind intre 1 leu si 500 de euro.

Publicitate

„Putin cu putin face mult si asta este foarte important, pentru ca este nevoie sa combatem acest virus cat mai repede si sa revenim la viata normala”, a declarat Mihai Roman, fotbalist la Universitatea Craiova.

Citeste si articolul :   Dezastrul care vine dupa criza coronavirus. Jumatate de miliard de persoane ar putea fi aruncate in saracie

Plasma folosita pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 va fi recoltata de la donatori care s-au vindecat de aceasta boala.

.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.