Cand se deschid, de fapt, restaurantele si terasele?

Reprezentantii Horeca au propus autoritatilor redeschiderea localurilor. Restaurantele se vor deschide treptat in perioada 16 mai – 15 iunie, dupa reguli stricte. Distanta dintre mese va fi de 1,5 – 2 metrii, maxim 8 locuri la masa si nu mai mult de 200 de persoane in acelasi timp.

Fiecare casa de marcat va fi dotata cu un ecran de protectie din plexiglass, iar angajatii vor purta obligatoriu masca si manusi si le va fi verificata temperatura la intrarea in tura. De la 1 iunie, spatiile inchise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienti pana la 50% din capacitate.

Propunerea operatorilor din HORECA vine dupa ce premierul Ludovic Orban a anuntat ca odata cu relaxarea restrictiilor la 15 mai, vor putea fi deschise si hotelurile, dar nu si restaurantele.

Ce spune Ludovic Orban despre redeschiderea parcurilor si restaurantelor

Publicitate

”In privinta parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scazut si probabil vor face parte din masurile de relaxare. Exista o exceptie, locurile de joaca pentru copii unde exista un risc epidemiologic mai mare. Si cand se vor deschide parcurile si cand se va relua circulatia, va ramane acea restrictie privind numarul de persoane – grupuri de 3 persoane.

Citeste si articolul :   Spania se intoarce la munca. Premierul Pedro Sanchez a anuntat primele masuri de relaxare

In privinta restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru ca nu poti sa porti masca, nu se poate face izolarea intre cetateni. Se stie ca transmiterea se face prin particulele pe care le scoatem cand vorbim mai tare, mai tusim, particulele pot circula la distante mari, mai ales unde este aer conditionat.”, a mai precizat Orban.

Cititi mai multe pe www.protfit.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.