Cand se deschid, de fapt, restaurantele si terasele?

Reprezentantii Horeca au propus autoritatilor redeschiderea localurilor. Restaurantele se vor deschide treptat in perioada 16 mai – 15 iunie, dupa reguli stricte. Distanta dintre mese va fi de 1,5 – 2 metrii, maxim 8 locuri la masa si nu mai mult de 200 de persoane in acelasi timp.

Fiecare casa de marcat va fi dotata cu un ecran de protectie din plexiglass, iar angajatii vor purta obligatoriu masca si manusi si le va fi verificata temperatura la intrarea in tura. De la 1 iunie, spatiile inchise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienti pana la 50% din capacitate.

Propunerea operatorilor din HORECA vine dupa ce premierul Ludovic Orban a anuntat ca odata cu relaxarea restrictiilor la 15 mai, vor putea fi deschise si hotelurile, dar nu si restaurantele.

Ce spune Ludovic Orban despre redeschiderea parcurilor si restaurantelor

”In privinta parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scazut si probabil vor face parte din masurile de relaxare. Exista o exceptie, locurile de joaca pentru copii unde exista un risc epidemiologic mai mare. Si cand se vor deschide parcurile si cand se va relua circulatia, va ramane acea restrictie privind numarul de persoane – grupuri de 3 persoane.

Citeste si articolul :   ”Daca ma temeam, nu ma faceam medic!” – La 85 de ani revine in spital sa ajute pacientii afectati de coronavirus

In privinta restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru ca nu poti sa porti masca, nu se poate face izolarea intre cetateni. Se stie ca transmiterea se face prin particulele pe care le scoatem cand vorbim mai tare, mai tusim, particulele pot circula la distante mari, mai ales unde este aer conditionat.”, a mai precizat Orban.

Cititi mai multe pe www.protfit.ro.

Autor