Orasul din Romania care a scapat complet de noul virus. Acum e inclus in topul celor mai sigure destinatii europene

Veste buna vine dinspre Oradea Pentru ca a scapat de COVID, a fost inclus in topul celor mai sigure orase europene. Topul a fost realizat de catre Asociatia European Best Destinations.  Oradea este al doilea oras din Romania care este inclus in aceasta lista, dupa Sibiu.

European Best Destinations este platforma care promoveaza cultura si turismul european si se afla in colaborare cu peste 300 de firme de turism.

„Dupa o perioada de timp dificila, in care ai stat acasa, este timpul sa calatoresti din nou si sa-ti schimbi starea de spirit. Daca te intrebi unde sa pleci, raspunsul este Oradea! Orasul se numara printre cele mai sigure dar deopotriva frumoase destinatii europene. Datorita unei serii de masuri luate de autoritati, Oradea a devenit astfel una din destinatiile europene putin afectate de noul coronavirus”, scriu reprezentantii European Best Destinations.

“Aveti nevoie de motive suplimentare pentru a alege Oradea? Oradea este capitala verde a Romaniei cu peste 30 mp de spatiu verde pe locuitor. Vino sa iti reincarci bateriile intr-una dintre cele mai frumoase si mai sigure destinatii din Europa”, se mai specifica pe platforma.

Citeste si articolul :   Simona Halep si Toni Iuruc s-au casatorit. Primele imagini

Datorita masurilor rapide, autoritatile din Oradea au reusit sa reduca impactul Covid 19 si sa fie una dintre destinatiile europene cel mai putin afectate de boala. Una dintre primele lor idei bune a fost sa selecteze un spital care sa trateze Covid-19 pentru a nu risca sa contamineze restul populatiei.  Datorita implementarii timpurii a testelor, niciun membru al personalului medical din Oradea nu a fost infectat cu Covid-19 pana in prezent, ceea ce reprezinta o alta dovada a gestionarii lor foarte bune a crizei.

Autoritatile au dispus instituirea unor masuri de siguranta si preventie si in mijloacele de transport public si institutiile publice dar si asigurarea de masti pentru locuitori si termometre contactless pentru companii, la pret de achizitie.

Oradea este si una dintre cele mai frumoase destinatii din Romania si o destinatie perfecta pentru turism.

Coronavirus: cele mai sigure destinatii de vizitat in Europa:

Pe platforma am gasit urmatoarele destinatii europene: Tbilisi si Batumi (Georgia), Corfu si Preveza (Grecia), Cavtat, Rjeka si Zagreb (Croatia), Insulele Madeira si Azore (Portugalia), Viena (Austria) sau Varsovia (Polonia).

Citeste si articolul :   Ce a patit Maia Morgenstern dupa ce a interpretat-o pe Fecioara Maria in Patimile lui Hristos: „Am fost pedepsita!”

Oradea este considerata una din cele mai frumoase destinatii de pe continent si o destinatie ideala pentru „slow, stress-free tourism”.

Autor