Maia Morgenstern are COVID: “Nu vreau sa devin o povara”

Cunoscuta actrita Maia Morgenstern a anuntat pe pagina sa de Facebook ca are COVID-19. Actrita critica decizia autoritatilor de a redeschide scolile, cu testarea copiilor de-abia de saptamana viitoare.

Iata mesajul integral postat de Maia Morgenstern pe Facebook:

“<<Nu vreau sa-ti fiu o povara!!!>> Izbucneam in plans; sau mai tarziu, pufneam de-a dreptul jignita/plictisita cand o auzeam vorbind asa. Nici nu concepeam asta, nici nu se punea problema. Ma enervam de-a dreptul.

<<Nu vreau sa va fiu o povara>> , repeta MAMA. Uneori soptit, alteori scasnit. Imi astupam urechile, nu puteam sa aud sau sa inteleg asa ceva. Eram surda. Intre timp am mai inteles unele lucruri. A trebuit sa invat sa le accept si sa le inteleg.

Cred ca a venit randul meu sa spun: <<Nu vreau sa devin o povara!>>. Si mai ales sa actionez in consecinta. Am grija de mine. In toate felurile: de trupul meu, de mintea mea, de sufletul meu. Am grija permanenta.

In toata aceasta perioada am respectat toate regulile impuse, am urmat sfaturile specialistilor de a ma proteja de boala, prin toate mijloacele cunoscute. Fara fanfaronada, fara propaganda, fara surle si trambite, fara a jigni sau agresa pe nimeni. Nu vreau sa va fiu o povara.

Citeste si articolul :   Adi Barar, fondatorul trupei Cargo, in stare grava la ATI din cauza COVID

Tot in aceasta perioada am facut zeci si zeci de teste. Mai ales in ultimele 2…3 luni. Prin natura profesiei mele, calatoresc mult, sunt expusa multor riscuri. Si, da, vreau sa muncesc, sa-mi castig existenta: nu vreau sa fiu o povara.

O data la doua zile sau in fiecare zi, daca am spectacol sau filmare, faceam (si voi face!) test rapid. Certificat, necertificat, documente de orice culoare…eu fac, faceam si voi face test. Desigur, multi radeau de mine….si vor mai rade. Nu-i nimic, nu vreau sa le fiu o povara.

Si a fost asa: M-am testat alaltaieri, negativ. M-am testat ieri, negativ. M-am testat si astazi (pentru ca urma sa am spectacol): POZITIV

Evident, am anulat totul. Evident, m-am prezentat la medic din primul moment. Nu vreau sa devin o povara: cred ca am evitat o tragedie. As fi putut infecta la randul meu alti si alti colegi, parteneri de scena, de munca. Evident, am urmat cu sfintenie tratamentul prescris. E modul meu de a incerca sa scutesc oamenii din jurul meu de povara si spectacolul cumplit al unei forme grave de boala. Felul meu de a spune: multumesc, domnilor si doamnelor doctor, asistente si asistenti, personal medical. Pretuiesc enorm efortul vostru! Nu vreau sa fiu o povara!

Citeste si articolul :   Un barbat infectat cu covid a decedat din cauza unei supradoze de Paracetamol

Acum, insa, nu inteleg, nu pot intelege ceva. Cum, cum sa incepi scoala iar testele…peste o saptamana, asa… In fine. Nu ma intreaba nimeni pe mine.

Dar cred din tot sufletul ca a te testa, a fi testat, a se face testarea in masa, in mod constant ar putea sa ajute. Sau cel putin, nu face rau. Nu cunosc efecte adverse..Cred”.

Autor