Cumperi rosii din piata? Iata cea mai simpla metoda de a scoate pesticidele si substantele toxice din tomate. Ai nevoie doar de un singur ingredient!

Rosiile sunt delicioase, iar pe timpul sezonului cald le intalnim pe toate mesele romanilor. De asemenea, rosiile au foarte multe beneficii pentru organism. Cu toate acestea, stim foarte bine ca agricultorii folosesc mai multe substante pentru a trata legumele sau pentru a le stimula cresterea si coacerea.

Introduse in organism, aceste substante sunt toxice, iar in timp pot provoca boli grave. Astazi va prezentam cea mai simpla si ieftina metoda de a scapa de toate aceste substante din rosii. Mai mult, ai nevoie doar de un singur ingredient pe care toata lume a il are la indemana, este vorba despre apa potabila.

Publicitate

Cum se procedeaza?

Intr-un vas punem rosiile iar peste ele turnam apa potabila(de la robinet) cat sa le acopere. Le lasam o ora in apa si le scoatem la scurs. Asta a fost tot. Acum se pot consuma fara probleme.\

Aceasta metoda merge si la celelalte legume si fructe. Speram sa va fie de folos.

Daca tot am vorbit despre rosii, iata si cateva beneficii pentru organism.

Rosiile sunt o sursa excelenta de vitamine

O singura rosie poate furniza aproximativ 40% din minimul zilnica recomandata de vitamina C . Mai mult, rosiile furnizeaza vitamina A, care sprijina imunitatea, vederea si sanatatea pielii; vitamina K, care este buna pentru oasele tale; si potasiu, un nutrient cheie pentru functia inimii, contractiile musculare si mentinerea unei tensiuni sanguine sanatoase.

Protejeaza sanatatea inimii

Rosiile contin un antioxidant numit licopen, care este responsabil pentru culoarea lor rosie. Cercetarile sugereaza ca, in ceea ce priveste beneficiile pentru sanatatea inimii , este mai eficient sa consumi rosii si produse din tomate decat sa iei suplimente de licopen. Alte studii au aratat ca nivelurile mai ridicate de licopen din sange sunt legate de rate mai mici de deces la persoanele cu sindrom metabolic, un grup de factori de risc care cresc sansele de a dezvolta boli de inima , diabet si accident vascular cerebral .

Imbunatateste vederea

Licopenul este bun si pentru ochii tai. Rosiile contin si luteina si beta-caroten. Conform cercetarilor, acesti nutrienti sustin vederea si protejeaza impotriva afectiunilor oculare, inclusiv cataracta si degenerescenta maculara .

Citeste si articolul :   Secretul celor mai bune combinatii alimentare

Sporeste sanatatea digestiva

Fluidul si fibrele din rosii pot fi utile daca sunteti predispus la constipatie. (Conform USDA, o rosie mare contine 6 uncii de lichid si 1,5 grame de fibre.) Retineti doar ca, la unii oameni, aciditatea din rosiile fierte poate declansa sau agrava refluxul de acid si indigestia.

Ajuta la gestionarea diabetului

Rosiile pot fi un aliment de protectie pentru persoanele cu diabet de tip 2 : intr-un studiu , persoanele cu diabet care au consumat cu rosii fierte timp de 30 de zile au experimentat o scadere a peroxidarii lipidelor, o reactie in lant in care substantele numite radicali liberi ataca grasimile, ducand la deteriorarea care creste riscul bolilor de inima . Acest lucru este deosebit de important, deoarece diabetul dubleaza riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.

Pastreaza sanatatea pielii

Un studiu a constatat ca o combinatie dintre pasta de rosii si uleiul de masline protejeaza impotriva daunelor provocate de soare si a stimulat productia de pro-colagen, o molecula care confera pielii structura sa si o mentine ferma si tanara. Oamenii de stiinta cred ca licopenul din rosii este esential. Este la cea mai mare concentratie cand rosiile au fost fierte, iar uleiul de masline mareste absorbtia sa din sistemul digestiv in fluxul sanguin.

Citeste si articolul :   Patru moduri neobisnuite de a folosi aspirina

Protejeaza impotriva cancerului

Studiile observationale au gasit legaturi intre compusul superstar licopen si mai putine incidente ale cancerelor de prostata , ovarian , pulmonar si de stomac .

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.