Cum sa-ti ingrijesti corect pielea iarna

Aerul rece si uscat de iarna deshidrateaza pielea, provocand descuamari, roseata si exacerbarea diferitelor afectiuni ale pielii. Pentru a va mentine pielea sanatoasa si frumoasa chiar si in cele mai friguroaase zile , urmati aceste sfaturi.

Folositi produse de curatare blande

Pentru a evita distrugerea barierelor naturale de protectie ale pielii, foloseste numai produse de curatare usoare iarna si incearca sa-ti speli fata cu apa calda, mai degraba decat cu apa fierbinte. De asemenea, utilizati exfoliatii, peelinguri si produse pe baza de alcool mai putin dure. Acest lucru va ajuta sa nu uscati pielea, care deja nu are umiditate in sezonul rece.

Ofera pielii tale hidratare constanta

Publicitate

In timpul iernii, impreuna cu o crema hidratanta, merita sa folositi seruri cu acid hialuronic, ceramide, azulena sau vitamina C. Toate aceste componente pot oferi pielii o umiditate suplimentara, amelioreaza descuamarea si iritatia, precum si stimuleaza productia de colagen si o pot proteja, de  influentele nocive ale mediului. In plus, o crema hidratanta usoara, ideala pentru vara, este cel mai bine inlocuita cu una mai gasa.

Nu uitati de SPF-uri

Citeste si articolul :   Cinci mituri si fapte despre vitamina C

Este important sa folositi produse care protejeaza pielea de razele ultraviolete nu numai vara, ci si iarna, deoarece soarele ramane activ in aceasta perioada a anului. Crema de protectie solara trebuie aplicata pe toate zonele expuse ale pielii inainte de a iesi afara daca indicele UV este peste 3 (puteti vizualiza indicele UV in orice aplicatie de prognoza meteo). Protejarea pielii de soare este deosebit de importanta pentru cei care isi curata frecvent fata cu produse acide.

Aplicati crema de mai multe ori

Daca ati aplicat deja crema dimineata, dar va simtiti strans, uscat sau  o usoara  mancarime in timpul zilei, mai folositi crema hidratanta inca o data sau de doua ori dupa cum este necesar. Nu ar trebui sa economisiti crema daca intelegeti ca pielea dumneavoastra are nevoie disperata de ea nu doar dimineata si seara, ci si in timpul zilei.

Autor