Intrebuintari ale orezului despre care nu stiai

E minunat sa-ti delectezi papilele gustative cu o portie delicioasa de orez, nu-i asa? Dar sigur nu stiai ca acesta iti este de mare folos si la alte lucruri. Iata ce poti face cu banalul orez…

Curata obiectele de argint

Rasnita ta de cafea nu mai functioneaza asa cum trebuie? E clar ca s-a imbacsit de grasimile lasate de cafea. Dar nu iti face probleme, nu s-a stricat nimic, iar orezul te va ajuta.

Tot ce ai de facut este sa torni o jumatate de ceasca cu boabe in rasnita si sa o pornesti. Si tot orezu este prietenul celor care au scapat telefonul in apa.

Publicitate

In acest caz, scoate repede bacteria si pune toate elementele ude ale telefonului in orez si lasa asa toata noaptea. Dimineata, vei vedea ca acesta a absorbit umezeala.

Nu in ultimul rand, cu ajutorul orezului vei curata murdaria care s-a depus pe fundul unei sticle, asa ca arunca o mana de orez si putin sapun si agita bine. De asemenea, ca sa nu ti se inegreasca obiectele de argint, pune in spatiul unde sunt acestea depozitate, o mana de orez.

Citeste si articolul :   10 fructe si legume de plantat langa usturoi

Pe langa intrebuintarile de neuitat ale orezului, in continuare vei afla de ce e bine sa adaugi ulei de cocos atunci cand fierbi orezul…

Pentru a ne mentine greutatea corporala, trebuie sa ne asiguram ca organismul nostru arde suficiente calorii.Totusi, oamenii continua sa consume in medie cu 500 de calorii mai mult decat organismul ar avea nevoie si tocmai de aceea rata obezitatii este in continua crestere.

Publicitate

Sudhair James, cercetator in cadrul celei mai mari clinici de cercetare din lume, a gasit o noua metoda de preparare a orezului.

Ideea de baza este aceea de a reduce absorbtia calorica la 10-12% si de a creste eficacitatea la 50-60%. De fapt, este o descoperire care vizeaza prevenirea depozitului de grasimi din organism…

In mod normal, orezul este usor de digerat si se transforma imediat in glucoza. Cea mai mare parte a orezului se depune pe ficat si pe muschi, insa surplusul se depune sub forma de grasime, ducand astfel la obezitate.

Citeste si articolul :   August in Gradina: Lucrarile Agricole Esentiale pentru O Recolta Bogata

Cum poate orezul sa fie unealta cu ajutorul careia sa ardem depunerea de grasime!

Pentru a beneficia de toate aceste proprietatile orezului, iti recomand sa folosesti un ingredient secret si anume uleiul de cocos!

Iata ce ai de facut:

Pune o lingurita de ulei de cocos, in apa pe care o folosesti, pentru a fierbe orezul. Dizolva apoi o ceasca de orez si lasa la fiert 40 de minute. Lasa sa se raceasca, dupa care pune la frigider, pentru 12 ore. Astfel, proprietatile orezului vor fi de 10 ori mai puternice.

Dupa aceea poti consuma orezul si te poti bucura de proprietatile sale!

James explica astfel procedura:

Pe durata procesului de gatire, uleiul de cocos intra in bobul de orez, facand celulele de glucoza rezistente la enzimele digestive. Dupa 12 ore, zaharul din orez se transforma intr-o celula sanatoasa, astfel reincalzirea orezului nu va afecta rezistenta celulei de orez.

Autor

Autor: Manuela Miulescu

Manuela este in prezent editor al ziarului online fabricatinromania.info. Avand o experienta de 2 ani in jurnalism, ea este pasionata de arta si frumos. Printre publicatiile la care a activat amintim: andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com