Sanatatea mintala a familiei: 10 reguli ale celui mai faimos doctor pediatru

Sanatatea copiilor si a adultilor depinde in mare masura de climatul psihologic din familie. Am adunat pentru dumneavoastra 10 reguli ale celui mai faimos medic. Evgeny Olegovich Komarovsky vorbeste despre cum sa faca „vremea in casa” favorabila tuturor membrilor familiei

1. Principalul lucru este fericirea si sanatatea familiei. Familia nu trebuie sa traiasca in interesul copilului, ci in interesul familiei. Nu-mi pot imagina ca copilului meu i s-a dat un baton de ciocolata si nu l-a impartit in trei parti.

2. Situatia in care o femeie decide ceva despre un copil singura, fara sot, este inacceptabila. Nici o decizie cu privire la un copil nu trebuie luata de un parinte singur.

Tata ar trebui sa inteleaga cum sa hraneasca copilul, cum sa il imbrace, ce se intampla la scoala.

Publicitate

3. Un copil fericit este un copil care are atat o mama, cat si un tata care isi gasesc timp nu numai sa iubeasca acest copil, ci si sa se iubeasca intre ei.

Citeste si articolul :   De ce trebuie sa mananci 12 boabe de struguri si de ce se deschid larg ferestrele in noaptea de Revelion

4. Asigurarea bunastarii psihice a mamei care ingrijeste copilul este sarcina principala a tatalui. Tatal este obligat sa puna punctul pe i in relatiile cu rudele si vecinii.

Publicitate

5. Daca un copil timp de 2 luni vara alearga la tara flamand, murdar si descult, acest lucru ii reda sanatatea pentru tot anul. Asa ar trebui sa fie un copil normal – si activ.

6. Atunci cand copilul se imbolnaveste des, inseamna ca are un conflict cu mediul inconjurator si exista doua optiuni de a actiona: sa tratezi copilul sau sa schimbi mediul. Pentru mine e mai apropiata cea dea doua optiune, insa multi parinti si vanzatori de medicamente nu sunt de acord cu mine.

7. Principala bunastare a familiei este starea de sanatate a mamei. Tata trebuie sa lupte impotriva tuturor ca un vultur si sa-i indeparteze pe toti sa-i dea mamei sa manance, sa-i dea ocazia sa doarma, sa faca o plimbare.

8. Fericirea tarii incepe atunci cand un barbat acorda atentie nu numai razboiului, petrolului, gazului si banilor, ci si cand are grija de copii. Atunci tara incepe sa se dezvolte.

Citeste si articolul :   Cum ne afecteaza ora nasterii vietile

9. La scoala ei invata ce este sinus, cosinus, ce capitala are Mozambic, insa viitorii parinti nu au nicio idee cum sa ajute copilul cand are febra, ce este vaccinarea, ce sunt bolile copilariei, cum sa-i asigure copilului siguranta in casa.

10. Toate deciziile importante privind copilul, pot fi luate numai de catre parinti si pediatru. Rudele pot oferi un sfat, cu conditia sa nu se supere daca nu se tine cont de sfatul lor.

Publicitate

Autor