Tragedie fara margini. Parinti distrusi de durere: si-au ingropat baiatul in ziua cand trebuia sa dea Evaluarea Nationala

Tragedie fara margini. Trebuia sa-l conduca la examen, dar l-au condus pe ultimul drum. Un baiat in varsta de 14 ani din Botosani a decedat dupa ce a inghitit din greseala o bila de cauciuc. Cu sufletul rupt, parintii au trebuit sa-si inmormanteze fiul chiar in ziua in care acesta urma sa dea primul examen la Evaluarea Nationala.

Nefericitul incident s-a petrecut in dupa-amiaza zilei de vineri, cand adolescentul se afla in casa, unde erau si parintii, si se juca cu o bila de cauciuc, potrivit  Monitorul de Botosani.

In timp ce se juca, bila i-a ajuns in gura, iar copilul a inghitit-o din greseala, insa bucata de cauciuc i-a ramas blocata in caile aeriene.

Baiatul s-a prabusit inconstient dupa cateva secunde in care a ramas fara aer, apoi a intrat in stop respirator.

Parintii au incercat sa-i ofere primul ajutor si au sunat, in acelasi timp la 112.

La fata locului a ajuns mai intai o ambulanta cu asistent, la scurt timp echipajul cerand ajutorul unui medic, astfel ca si echipajul de terapie intensiva mobila al SMURD a fost directionat la adresa, starea copilului fiind critica.

Cadrele medicale ajunse in scurt timp la fata locului au depus toate eforturile sa il readuca pe baiat la viata.

Citeste si articolul :   Inspectoratul Scolar, prima reactie in cazul copilului care a spus ca ar fi fost umilit la scoala din cauza martisorului. Care este, de fapt, adevarul

„La sosirea cadrelor medicale copilul era in stop cardio-respirator. Era deja cianotic. Au fost incepute manevrele de resuscitare, s-a facut medicatie speciala pentru astfel de situatii, au fost date trei socuri electrice. In acelasi timp s-a incercat aspirarea obiectului care bloca caile aeriene, dar a fost aproape imposibil”, a povestit un cadru medical, vizibil afectat de drama petrecuta.

La un moment dat, inima baiatului a inceput sa bata, pret de cateva minute.

Cadrele medicale au solicitat si prezenta unui echipaj de pompieri, care a ajutat la transportul copilului cu o targa speciala din domiciliu pana la ambulanta, astfel incat sa se incerce mentinerea cat mai nemiscat a corpului si aparaturii la care era conectat.

Din pacate, desi drumul a fost de doar cateva minute, pe traseu inima copilului a inceput din nou sa bata neregulat, iar pulsul sa scada.

Dupa ce au ajuns la Sectia de Pediatrie, cadrele medicale de la ambulanta au inceput din nou masajul cardiac, baiatul intrand iar in stop cardio-respirator.

Citeste si articolul :   Un pompier infectat cu COVID a decedat intr-un salon neincalzit cerand o patura.

Dupa aproape doua ore de eforturi disperate, medicii pediatri au declarat decesul baiatului

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Autor