Israelul interzice zborurile: “Sigilam ermetic tara”

Israelul va interzice zborurile de pasageri in incercarea de a preveni importurile de variante Covid.

Se pare ca noile reguli vor intra in vigoare pentru doua saptamani incepand cu ora 22:00 GMT dupa ce cabinetul israelian a interzis zborurile de pasageri mai devreme astazi, pe fondul temerilor privind noile variante, scrie The Guardian.

Publicitate

Potrivit Haaretz, primul ministru, Benjamin Netanyahu, a declarat in timpul sedintei de guvern: „Suntem inaintea intregii lumi. Nicio natiune nu a facut ceea ce urmeaza sa facem – sigilam ermetic tara ”.

Avioanele de marfa straine, avioanele de stingere a incendiilor si zborurile de urgenta medicala vor fi scutite de restrictie, scrie in presa.

Publicitate

„Pentru prima data”, evreilor nu li s-ar permite sa migreze in Israel, „decat daca este vorba de viata sau moarte”, a spus ministrul transporturilor, Miri Regev, potrivit Haaretz.

Decizia vine dupa ce guvernul a adoptat saptamana trecuta reglementari care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul international Ben-Gurion sa prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai putin de 72 de ore inainte de aterizare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.