O persoana a decedat si alte 7 au fost ranite in urma injunghierilor in Birmingham

O persoana a decedat si alte 7 au fost ranite in urma injunghierilor care au avut loc in diferite locatii din centrul Birminghamului, Anglia, a anuntat Politia locala britanica. Doi dintre raniti, un barbat si o femeie, sunt in stare grava.

Steve Graham, reprezentant al West Midlands Police, citat de agentia ANSA, a afirmat ca exista o „legatura” intre atacurile care au avut loc intr-o zona din centrul vietii de noapte a orasului.

Ofiterul de politie a precizat ca este cautata o persoana si se lucreaza la identificarea altor suspecti, dar nu au existat inca arestari

Nu sunt indicii ca ar fi vorba de terorism, discriminare sexuala sau rasiala, a precizat Graham.

Publicitate

Violentele au avut loc in cel putin patru momente diferite: o prima injunghiere a fost raportata la scurt timp dupa miezul noptii in zona Snow Hill, urmata de o „ciocnire” intre doua grupuri de tineri din Arcadian Center (zona in care se gasesc cluburi de noapte, restaurante si pub-uri) si alte atacuri au fost intre Livery Street, Irving Street si Hurst Street, toate in centrul orasului.

Politistii au precizat ca, deocamdata, nu vor sa dea date despre persoanele implicate si nici imagini de pe camere, in schimb au lansat un apel catre martori sa nu le fie teama sa se prezinte la anchetatori.

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a declarat, duminica dimineata, ca nu are „nicio informatie” cu privire la vreo ipoteza terorista, dar a definit incidentul drept un episod „foarte grav” si i-a indemnat pe cetateni sa „vegheze” si sa evite zona.

Angajata unui club din zona, martor, a declarat pentru BBC ca a vazut „mai multi oameni luptandu-se”. Si-a terminat tura si a baut cu colegii cand a auzit un „bubuit puternic si multa forfota”: „Am vazut mai multi oameni certandu-se. Oamenii de la pub-uri si cluburi au iesit si au inceput sa se uite la ce se intampla. Erau femei, barbati, batrani, tineri. Lucrand in cluburi, am vazut des lupte, dar niciodata una ca asta”.

Alti martori citati de The Mirror au spus ca au vazut o femeie cu rani foarte grave si doua persoane „injunghiate in gat”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.