Cine vine in locul lui Orban

Ludovic Orban a anuntat ca-si da demisia din functia de premier. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa.

„Romania are nevoie de un Guvern responsabil, care sa reprezinte vointa cetatenilor romani si decizia mea de astazi vreau sa arate foarte clar: ca nu ma cramponez de functie.

Imi inchei mandatul de premier dupa un an si o luna in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila. Romanii alaturi de ceilalti cetateni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie si criza economica fara precedent.

Plec din functia de premier cu constiinta datoriei implinite. Am incercat sa gasim raspunsurile potrivite la toate provocarile.

Publicitate

Pe 6 decembrie romanii au decis componenta viitorului parlament. Obiectivul este de a construi o majoritate care sa nu contina PSD, de a a fi implicat in negocierile viitoare.

Guvernul va fi condus de un menbru al cabinetului ce va fi desemnat de presedintele Romaniei. Vreau sa spun clar. Demisia mea sa arate un lucru limpede: nu ma cramponez de nicio functie. Pentru mine interesul Romaniei este deasupra PNL si ale intereselor mele personale.

Citeste si articolul :   Anuntul directorului ANM: "Nu trebuie sa excludem un posibil COD ROSU"

Le multumesc celor care au fost alaturi de noi in grelele batalii din acest an. De asemenea vreau sa transmit cetatenilor ca orice masura pe care am luat-o, chair daca a generat efecte nefavorabile a fost luata cu un singur scop: de a apara sanatatea si viata si locuri de munca.”, a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban.

Cine vine in locul lui Orban

In locul lui Orban se vehiculeaza mai multe variante de posibil premier din partea PNL pentru viitoarea coalitie cu USR PLUS si UDMR. Un prim nume ar fi Nicolae Ciuca. Nu este exclusa nici varianta Florin Citu sau Ilie Bolojan.

Nicolae Ciuca este ministru al Apararii, Florin Citu este ministru al Finantelor, iar Ilie Bolojan este presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.