Premierul Ludovic Orban considera foarte interesanta ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani cu spirit antreprenorial

Premierul Ludovic Orban considera ca fiind foarte interesanta ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani, care au spirit antreprenorial: „ Intreg sistemul de educatie din Romania va trebui sa fie asezat pentru a stimula initiativa, spiritul antreprenorial, asumarea de raspunderi”.

„Mi s-a parut foarte interesanta ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani, care au spirit antreprenorial si initiativa economica. Cred ca intreg sistemul de educatie din Romania va trebui sa fie asezat pentru a stimula initiativa, spiritul antreprenorial, asumarea de raspunderi, comportamentul creativ. Realitatea e ca daca ne uitam la numarul de IMM-uri la mia de locuitori, daca ne uitam la numarul romanilor implicati in antreprenoriat comparativ cu alte tari europene mai avem extrem de mult de lucrat. Cele mai mari rate de succes le putem avea pe tineri, pe cei care sunt in sistemul de educatie, studenti sau liceeni”, spune Ludovic Orban.

El participa la „Topul national al firmelor private din Romania”, eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

„Va asigur ca participarea mea nu e dictata de considerente de natura politico-electorala, ci de convingerea mea ca mediul de afaceri trebuie sa fie un partener serios al guvernului. Guvernul pe care il conduc a fost deschis la dialog permanent, este si va fi. Nu mai vreau sa trec in revista toate masurile pe care le-am luat, dar as pomeni cateva, pentru ca am vazut abordari partizane care nesocotesc eforturile pe care le-am facut”, adauga premierul.

El precizeaza ca, printre masurile luate de Executiv, se numara amanarea ratelor la banci, care a avut cea mai mare adresabilitate si cea mai lunga perioada, IMM Invest, programe de granturi, programe de digitalizare a IMM-urilor

„Am incercat sa venim in sprijinul companiilor in materie de decontare a TVA si de decontare a concediilor medicale. Am analizat propunerile mediului de afaceri pentru programul de guvernare. Cu siguranta vom prelua de o parte din ele. Am tinut cont si in pregatirea planului national de rezilienta si recuperare. Aici va trebui sa avem dezbateri foarte serioase cu Comisia Europeana, pentru ca deocamdata exista o tendinta ca resursele sa aiba mai degraba beneficiari publici decat privati, ori noi sustinem contrariul. De asemenea, suntem foarte atenti si la bugetul UE 2021-2027, iar noi am transmis propunerile noastre”, mai arata Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.