Cele mai bune remedii casnice pentru artrita si dureri articulare

Artrita este o boala cauzata de uzura cartilajului articular si de frecarea oaselor unul impotriva celuilalt. Este o afectiune dureroasa care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Deoarece artrita este foarte dureroasa, exista multe medicamente false pe piata, de la venin de sarpe, cartilaj de rechin, pana la bijuterii din cupru.

Dar cercetarile au aratat ca si remediile naturale pot ajuta.

Usturoi

Usturoiul este de mare ajutor in ameliorarea durerilor articulare ale mainilor. Are proprietati antiinflamatorii, reducand durerile articulare si inflamatiile asociate.

Usturoiul contine o substanta cunoscuta sub numele de alicina, care ajuta organismul sa inhibe cresterea microorganismelor care pot da simptomele artritei.

Publicitate

Usturoiul trebuie consumat regulat, fie crud, fie gatit. Alternativ, puteti lua cativa catei de usturoi si le puteti incalzi cu cateva picaturi de ulei de mustar. Odata ce uleiul a atins temperatura camerei, luati-l cu varful degetelor si masati. Pentru o ameliorare mai eficienta a durerii, repetati aceasta procedura de mai multe ori.

Citeste si articolul :   Cinci alimente bogate in prebiotice

Sare amara

Sare amara, este o sursa buna de magneziu, care ajuta la prevenirea intaririi arterelor si a cheagurilor de sange. Spalatul zilnic a mainilor cu sare amara vor ajuta la calmarea muschilor si la reducerea durerii.

Alternativ, amestecati o mana de sare de piatra si doua maini de sare amara impreuna cu ulei de ienupar si ulei de marar in apa calda, apoi scufundati mainile timp de cincisprezece minute. Acest remediu este bun pentru calmarea inflamatiei, rigiditatii si durerii asociate cu artrita.

Publicitate

Cartofi

Cartofii au proprietati antiinflamatorii si antioxidante care ajuta la tratarea artritei. Pregatiti suc de cartofi: taiati cartofii de dimensiuni medii in felii subtiri si apoi inmuiati-i in apa rece peste noapte. Mananca dimineata pe stomacul gol pentru a calma durerea si pentru a-ti face articulatiile mai flexibile. Nu este recomandat pentru persoanele cu diabet zaharat.

Ulei de masline

Uleiul de masline contine oleocantal, care are capacitatea de a preveni formarea enzimelor COX-1 si COX-2 care provoaca inflamatii. Gatitul cu ulei de masline previne dezvoltarea acestor enzime responsabile de durerea artritei.

Citeste si articolul :   Beneficiile cojilor de ananas

Alternativ, utilizati ulei de masline pentru a masa durerea articulatiilor mainilor si a degetelor. Pentru a face acest lucru, pregatiti un amestec de ulei de masline cald si ulei de lavanda, aplicati amestecul in zonele cu probleme si continuati usor masajul.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin are proprietati medicinale si vindecatoare semnificative. Acest ulei este alcatuit  dintr-un  compus cunoscut sub numele de acid ricinoleic, care are proprietati analgezice, antibacteriene si antiinflamatoare. Datorita acestora, uleiul de ricin amelioreaza durerile articulare.

Folositi ulei de ricin de doua ori pe zi pentru a masa zonele afectate. Alternativ, puteti fierbe doua linguri de ulei de ricin si combinati cu un pahar de suc de portocale proaspat. Se bea pe stomacul gol cateva saptamani; acest lucru va va usura in mod semnificativ problemele .

Publicitate

Autor