Riscurile automedicatiei

70% dintre oameni prefera sa se auto-mediceze si acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea cred ca automedicatia este un mod mai putin costisitor si mai convenabil de a trata raceala obisnuita, febra si durerile corporale.

Ei bine, daca esti unul dintre 70% dintre persoanele care prefera automedicatia, atunci trebuie sa fii atent la viitoarele efecte secundare.

Unii oameni prefera sa ia singuri medicamente din cauza faptului ca sunt sceptici cu privire la functionarea medicamentelor moderne.

Aceasta gandire stereotiaă trebuie inlocuita cu o gandire mai ratonala ca medicii sunt acolo pentru a va salva vietile si pentru a confirma acest lucru este intrebandu-l pe medicul dumneavoastra despre tot ceea ce tine de boala dumneavoastra.

Dezavantaje ale automedicatiei:

Daca sunteti de parere ca auto-medicamentul este suficient de bun fara prescriptia medicului, atunci s-ar putea sa va inselati. Auto-medicatia are o serie de defecte care pot fi devastatoare pe termen lung.

Practic, atunci cand medicamentele intra in corpul tau, acestea se absorb foarte repede si pot provoca reactii, poate uneori usurare sau efecte secundare ulterioare. Auto-medicatia poate fi utilizata pentru o cauza buna si uneori poate fi utilizata gresit.

Citeste si articolul :   Avertismentul medicului Adrian Marinescu: "E o zona rosie. Exista un risc real"

Unele medicamente cumparate pot fi foarte dependente si periculoase. De exemplu, siropul benedric este un sirop foarte renumit folosit pentru vindecarea la nivelul gatului.

Atunci cand este consimat, majoritatea pacientilor se simt somnorosi, dar multi oameni au inceput sa foloseasca acest medicament ca medicament pentru o senzatie buna. In prezent, acest sirop se vinde numai pe baza de prescriptie medicala.

Pericole asociate cu automedicatia:

Automedicatia poate fi periculoasa, deoarece increderea ta te poate face sa consumi o supradoza de medicamente care poate duce la moarte. Iata o lista cu potentialele pericole cu care te poate lovi automedicatia.

Rezistenta la microorganisme din corpul dumneavoastra care cauzeaza boala.

Dependena si abuzul de droguri.

Ameliorarea instantanee cu o multime de efecte secundare pe termen lung.

Poate duce la deces daca nu este prescris de un medic.

A lua un medicament care nu este recomandat poate recidiva in starea corpului.

Oamenii care prefera automedicatia o vor trata in cele din urma ca o optiune de a obtine o usurare fara a consulta un medic, dar ceea ce nu ar reusi sa inteleaga este ca automedicatia va face sa luati pastile atat de usor, fara a fi ingrijorati de aportul de dozare.

Citeste si articolul :   Medicii de familie spun ca reintroducerea folosirii cardului de sanatate este periculoasa

Acest lucru poate provoca chiar un supradozaj de droguri si poate duce la moarte. Nu va imbolnaviti in fiecare zi si astfel boala este sezoniera. Deci, faceti un lucru important sa va vizitati medicul de fiecare data cand va imbolnaviti.

Cel mai adesea, un pacient poate primi medicamente prescrise pentru diferite probleme de sanatate, dar in astfel de cazuri, daca alegeti sa aratati o reteta veche pentru a trata o anumita boala, atunci asigurati-va ca aceasta poate duce la reactii adverse si letale.

Autor