USR-PLUS bate in retragere. Ce se intampla cu motiunea de cenzura

Alianta USR-PLUS a hotarat sa amane motiunea de cenzura prin care doreste sa demita guvernul condus de Florin Citu.

USR-PLUS bate in retragere.

Potrivit romaniatv , motiunea ar fi trebuit sa fie depusa astazi, alaturi de cei de la AUR, dar cei de la USR-PLUS au decis sa amane depunerea pentru miercuri.

Potrivit informatiilor, USR PLUS are cele 80 de semnaturi pentru depunerea unei motiuni de cenzura si a trimis o propunere de text catre co-presedintele AUR, George Simion, a transmis vineri liderul deputatilor USR PLUS, Ionut Mosteanu. Acesta spune ca premierul Florin Citu nu va avea curajul sa remanieze toti ministrii USR PLUS din Guvern.

„Eu cred ca nu are curaj. Consecinta este constitutionala. Noi depunem motiunea. Va numi ministrii interimari pentru urmatoarea perioada si vedem unde se ajunge. Din punctul meu de vedere zilele lui Florin Citu la Palatul Victoria sunt numarate.

Am avut astazi o sedinta cu colegii parlamentari USR PLUS, in prezenta lui Dan Barna si Dacian Ciolos. Am discutat cu parlamentarii despre urmatorii pasi pe care trebuie sa-i parcurgem in aceasta criza politica. Toti parlamentarii sunt solidari. Am aici lista cu cele 80 de semnaturi pentru depunerea motiunii. Ne-am uitat pe textul motiunii, am trimis o propunere de text catre George Simion, lucram in continuare.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, foc si para: "Sa-l retina pe domnul Citu imediat"

Asteptam sa vedem ce observatii mai sunt si in cursul zilei vom avea textul finalizat. Urmeaza un Comitet politic la ora 15.00. Se va desfasura online. (…) Este forul care da mandat pentru intrarea la guvernare. E o perioada complicata. Nu am fi vrut sa ajungem in aceasta criza in care Florin Citu a aruncat tara, insa va trebui sa gasim o solutie de iesire.”, a declarat Ionut Mosteanu.

„Acestea sunt rezultatele PNDL pana acum: Drumuri asfaltate prost, facute de mantuiala, care se distrug dupa prima ploaie si care reprezinta un risc la adresa sigurantei rutiere. Si care trebuie reparate la cateva luni distanta. Ce poate rezulta dintr-un program de 50 de miliarde de lei facut fara simtul raspunderii, fara mecanisme de verificare si control al modului in care sunt cheltuiti banii si ale rezultatelor investitiilor? In niciun caz modernizarea Romaniei. PNDL 3 deschide larg usa fraudelor, ingroasa portofelele baronilor locali si ale firmelor apropiatilor lor si-l ajuta pe Florin Citu sa castige sefia PNL”, au scris reprezentantii USR PLUS vineri pe Facebook.

Autor