Premierul Florin Citu, anunt despre alocatii

Premierul Romaniei, Florin Citu, spune ca alocatiile vor creste in fiecare an, pe baza unei formule, a unui plan transparent, clar si predictibil. „De ce sa ne oprim doar la dublarea alocatiilor, cand pot sa fie triplate”, a declarat miercuri seful Executivului.

Premierul Florin Citu sustine ca proiectul care prevede cresterea alocatiilor a fost votat de Senat, dar este intarziat la Camera Deputatilor. „La Senat, amendamentele care arata un nou calendar de crestere a alocatiilor, urmatoarea fiind 1 ianuarie 2022, a fost votat de toti membrii coalitiei. La Camera Deputatilor nu stiu din ce motive s-a intarziat acest lucru, desi toti avem acelasi motiv de predictibilitate, transparenta si reducere a deficitului bugetar in perioada urmatoare, de aceea daca, si in spatiul public vad ca exista informatii ca proiectul de lege, chiar daca aprobat, ati vazut Colatia a decis sa mearga pe varianta de la Senat, primim semnale din partea opozitiei ca va fi atacat acest proiect de lege la CCR. In aceste conditii ma vad nevoit sa aprob ordonanta de urgenta in sedinta de guvern pentru a ma asigura ca mentinem stabilitatea financiara a Romaniei”, a spus Florin Citu.

Premierul Florin Citu a criticat in premiera activitatea din Camera Deputatilor, institutie condusa de Ludovic Orban, contracandidatul sau la sefia PNL. Intr-un briefing de presa la guvern, Citu a anuntat ca guvernul va adopta o ordonanta de urgenta deoarece deputatii nu au adoptat proiectul care prevede un nou calendar pentru cresterea alocatiilor pentru copii.

Premierul a mai spus ca alocatiile nu vor mai crestere in etapele stabilite anul trecut, fiind alt context economic in care Guvernul incearca sa reduca deficitul. Acesta a tinut, insa, sa precizeze ca din 2023 va exista o formula predictibila de crestere a alocatiilor. „Vom crea o formula transparenta prin care vom creste alocatiile in fiecare an. Asa cum vom face si cu pensiile. In viitor mergem cu aceasta formula, nu inseamna ca ne oprim cand alocatiile se dubleaza”, a mai spus Citu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.