Gabriela Firea, atac dur la Citu: “In guvernarea PSD, s-au dublat alocatiile si au crescut veniturile”

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, spune ca justificarea pentru blocarea cresterii alocatiilor la copii este perfida si incorecta, iar Citu a indatorat tara cu 31 miliarde euro de cand este premier.

“Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare a alocatiilor este perfida si profund incorecta!

Firea: Nu copiii sunt de vina pentru cresterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de Citu

Nu copiii sunt de vina pentru cresterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de catre Guvernul Citu.

Numai dobanda suplimentara platita la imprumuturile hazardate ale lui Citu este de 7 ori mai mare decat era nevoie pentru majorarea alocatiilor de la 1 iulie.

Rolul unui guvern nu e sa se planga de faptul ca nu sunt bani. In guvernarea PSD, s-au dublat alocatiile si au crescut veniturile, iar deficitul a fost sub 3%.
Din momentul in care a fost numit ministru al Finantelor si pana in prezent, cand exercita functia de premier, Citu a indatorat tara cu 31 de miliarde de euro.

Citeste si articolul :   Ce s-a intamplat de fapt cu Vulpita si cu Viorel cand au fost la Barlad! Imaginile care nu au fost aratate la tv

Doar pentru aceste imprumuturi, Romania trebuie sa plateasca in fiecare an bancilor dobanzi de peste 1 miliard de euro, adica 5 miliarde de lei.

Firea: Daca alocatiile s-ar fi dublat, cum a spus PSD, efortul bugetar era mai mic decat dobanzile pe care le platim

Efortul bugetar pentru majorarea alocatiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promisesera Citu si Orban inainte de alegeri, era de 700 de milioane euro pana la finalul anului. Adica de 7 ori mai putin decat dobanzile platite la imprumuturile facute de Citu.

Daca alocatiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublata stabilita de PSD inca de anul trecut, atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai putin de jumatate din dobanzile pe care Romania le plateste la imprumuturile lui Citu!”, a scris Gabriela Firea, vineri, pe pagina de Facebook.