Gabriela Firea, atac dur la Citu: “In guvernarea PSD, s-au dublat alocatiile si au crescut veniturile”

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, spune ca justificarea pentru blocarea cresterii alocatiilor la copii este perfida si incorecta, iar Citu a indatorat tara cu 31 miliarde euro de cand este premier.

“Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare a alocatiilor este perfida si profund incorecta!

Firea: Nu copiii sunt de vina pentru cresterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de Citu

Nu copiii sunt de vina pentru cresterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de catre Guvernul Citu.

Numai dobanda suplimentara platita la imprumuturile hazardate ale lui Citu este de 7 ori mai mare decat era nevoie pentru majorarea alocatiilor de la 1 iulie.

Rolul unui guvern nu e sa se planga de faptul ca nu sunt bani. In guvernarea PSD, s-au dublat alocatiile si au crescut veniturile, iar deficitul a fost sub 3%.
Din momentul in care a fost numit ministru al Finantelor si pana in prezent, cand exercita functia de premier, Citu a indatorat tara cu 31 de miliarde de euro.

Doar pentru aceste imprumuturi, Romania trebuie sa plateasca in fiecare an bancilor dobanzi de peste 1 miliard de euro, adica 5 miliarde de lei.

Citeste si articolul :   Vlad Voiculescu sare la gatul lui Citu: "Mi-a tinut jumatate din echipa de la minister ore in sir in interogari"

Firea: Daca alocatiile s-ar fi dublat, cum a spus PSD, efortul bugetar era mai mic decat dobanzile pe care le platim

Efortul bugetar pentru majorarea alocatiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promisesera Citu si Orban inainte de alegeri, era de 700 de milioane euro pana la finalul anului. Adica de 7 ori mai putin decat dobanzile platite la imprumuturile facute de Citu.

Daca alocatiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublata stabilita de PSD inca de anul trecut, atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai putin de jumatate din dobanzile pe care Romania le plateste la imprumuturile lui Citu!”, a scris Gabriela Firea, vineri, pe pagina de Facebook.

Autor