Cod galben in Bucuresti si 28 de judete. Ce se va intampla in urmatoarele ore

Cod galben in Bucuresti si 28 de judete.  ANM a emis o noua atentionare Cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina, valabila pana la ora 22.00, in Bucuresti si in 28 de judete.

Codul va fi in vigoare in judete din jumatatea de vest a Munteniei, sudul si estul Transilvaniei, nordul Moldovei si din zona de munte.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea privind manifestari de instabilitate atmosferica, valabila de vineri, de la ora 12.00, pana duminica, la ora 23.00.

″ACTUALIZARE- INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: manifestari de instabilitate atmosferica

Zone afectate: conform textului

In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala in zilele de vineri si sambata (11 si 12 iunie), indeosebi dupa-amiaza si seara, in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului. Incepand din noaptea de sambata spre duminica (12/13 iunie), aria ploilor insemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest si va cuprinde duminica (13 iunie) toate regiunile.

Citeste si articolul :   Alerta meteo imediata: Romania, lovita de vijelii si grindina. Harta judetelor vizate

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si, pe arii restranse, 25…50 l/mp.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) in Oltenia, jumatatea de vest a Munteniei, sudul si estul Transilvaniei, nordul Moldovei si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se

va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 40 l/mp.”, se arata in comunicatul transmis de ANM.

Astfel, pe parcursul zilei de vineri, in Oltenia, jumatatea de vest a Munteniei, sudul si estul Transilvaniei, nordul Moldovei si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25-30 litri/ metru patrat si izolat 40 litri/ metru patrat.

Citeste si articolul :   Muncitorii sezonieri romani au reusit sa schimbe legea in Germania

Codul galben vizeaza municipiul Bucuresti si judetele Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea si Vrancea.

In Bucuresti, indeosebi in cursul dupa-amiezelor vor fi perioade cu innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 10…20 litri/ metru patrat si izolat peste 25 litri/ metru patrat. Temperaturile maxime vor fi de 24…25 de grade, iar cele minime de 13…16 grade. Duminica, valorile termice vor fi in scadere astfel incat temperatura maxima va fi de 22…23 de grade.

Autor