Prognoza METEO pentru vara 2021. Directorul ANM avertizeaza: “Incepand cu data de 21 iunie cresc temperaturile”

Elena Mateescu, directorul ANM a prezentat estimarile meteo, pentru urmatoarele saptamani.

“In acest an s-au inregistrat cele mai scazute temperaturi, la data de 1 iunie, din ultimul timp. Cat priveste perioada de instabilitate atmosferica accentuata, pana vineri seara la ora 23.00 ne vom afla sub incidenta unei informari meteorologice ce vizeaza astfel de fenomene precum averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, ce pot lua local aspect de vijelii si caderi de grindina.

Cantitatile de precipitatii, pe segmente foarte scurte de timp, pot depasi 20 – 25 si chiar si 50 l/mp, asa cum s-a intamplat si astazi, in zonele in care am avut emise cele sase atentionari meteorologie.

In cursul zilei de marti, am inregistrat peste 25 l / mp in mai putin de o ora, mai mult decat ar insemna jumatate din media unei luni iunie, in tara noastra”, a spus directorul ANM, la Antena 3.

Prognoza meteo pentru vara 2021

“In fiecare dimineata si chiar si in weekend, este posibil sa actualizam informarea meteorologica prin atentionari de cod galben, in special pentru zonele montane si de deal, dar nu excludem sa avem si zone din partea de Est a tarii, acolo unde asteptam sau avem astfel de fenomene.

Citeste si articolul :   "Bestia Africana" loveste Romania

Spre exemplu, in saptamana 14 – 20 iunie, vor exista temperaturi intre 21 pana la 27 de grade Celsius. Din punct de vedere termic de apropiem de anotimpul de vara.

Pana in data de 21 iunie, este posibil sa discutam de momente de instabilitate atmosferica accentuata. Dupa 21 iunie, asa cum arata informatiile la acest moment, cele mai multe temperaturi vor fi in crestere, aceasta data urmand sa coincida cu Solstitiul de vara”, a mai declarat Elena Mateescu.

Autor