Alerta ANM. Cod portocaliu de ploi torentiale

Alerta ANM. Meteorologii au anuntat ca aproape toata tara este sub cod galben de ploi, iar pentru unele zone ANM a emis o avertizare cod portocaliu.

Codul portocaliu a intrat in vigoare la ora 10.00 si va fi valabil pana miercuri, la aceeasi ora.

In judetele Tulcea, Constanta si in zona de munte a judetelor Brasov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi 40 – 50 l/mp si izolat peste 70 l/mp.

Pe litoral, vantul va sufla cu viteze de 55 – 70 km/h.

Publicitate

Tot in acelasi interval, aproape intreaga tara va fi sub avertizare cod galben de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

In Dobrogea, in estul si nord-estul Munteniei si in jumatatea de sud a Moldovei va ploua abundent. In Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum si in zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si, izolat, grindina.

Citeste si articolul :   Cod galben in urmatoarele ore. ANM anunta ploi puternice, vijelii si grindina. Judetele afectate

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20 -35 l/mp si izolat peste 40 l/mp.

In cursul zilei de miercuri (2 iunie) in regiunile estice si sud-estice va continua sa ploua in general moderat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.