Alerta METEO. Vremea pentru toata luna IUNIE

ANM a emis prognoza pentru toata luna iunie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai scazute decat valorile normale specifice lunii iunie. In trei din urmatoarele patru saptamani, va ploua abundent in mai multe zone ale tarii.

Saptamana 31 mai – 7 iunie

Temperaturile vor fi mai coborate decat cele specifice acestei perioade, in intreaga tara. Vremea va fi mai rece in regiunile estice.

Va ploua abundent in estul si sud-estul teritoriului. Ploile vor fi mai putine in regiunile intracarpatice, iar in restul tarii vor fi la un nivel apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 7 iunie – 14 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi usor mai coborate decat cele normale pentru aceasta saptamana in intreaga tara.

Publicitate

Cantitatile de precipitatii vor fi local excedentare in regiunile sudice si in cele montane aferente, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Saptamana 14 iunie – 21 iunie

Vremea va fi mai rece decat normalul acestei perioade, in toate regiunile, dar mai ales in cele estice.

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Meteorologii schimba din nou prognoza. Cod galben si portocaliu de vijelii puternice, grindina si averse torentiale

Ploile vor fi abundente in regiunile centrale si nordvestice, iar in restul tarii regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 21 iunie – 28 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, posibil usor mai coborate in regiunile estice.

Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi deficitare in regiunile vestice, sud-vestice si la munte, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.