Reguli noi in zona stadionului Arena Nationala

Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, care se organizeaza si la Bucuresti, va fi unul atipic, din cauza pandemiei de coronavirus.  Capitala  va gazdui primul meci, din cele 4 organizate in Romania, duminica, 13 iunie 2021 de la ora 22:00.

De sambata se inchid strazile, iar masca in zona Arena Nationala va fi obligatorie

Toata zona din jurul stadionului Arena Nationala pe o raza de 1km patrat va fi „teritoriul” UEFA unde este obligatorie purtarea mastii de protectie, circulatia si parcarea pe strazile din jurul stadionul este interzisa de sambata ora 07:00 pana luni, ora 07:00.

Astfel, strazile din Bucuresti, sector 3, Vatra Luminoasa, Bulvardul Basarabia, sunt doar cateva unde se vor aplica reguli draconice de securitate, inclusiv purtatea mastii de protectie chiar daca ea in Romania, in aer liber nu mai este obligatorie.

Publicitate

Accesul pe stadion, doar dupa verificarea epidemiologica

Supoterii care vor asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Nationala din Bucuresti vor fi impartiti in patru categorii, din punct de vedere epidemiologic:

persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore inaintea inceperii meciului;

Citeste si articolul :   Investigatie imagistica in premiera la un bebelus de 7 saptamani cu Covid

persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2;

persoanele care prezinta rezultatul negativ certificat de o unitate medicala al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore inaintea inceperii meciului.

Detinatorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Nationala trebuie sa faca dovada imunizarii de COVID-19. In acest sens, ei vor parcurge urmatorii pasi pentru a putea intra pe stadion:

Persoanele detinatoare de bilete care se incadreaza in categoriile A, B sau C:

Detinatorul de bilete se prezinta in ziua sau in preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucuresti cu actele medicale doveditoare, in limba romana sau limba engleza.

Solicitantul va plati la casierie costurile procedurii.

Personalul medical verifica documentele si semnaleaza voluntarului EURO 2020 prezent in locatie ca solicitantul este in regula.

Publicitate

Voluntarul EURO 2020 ii aplica solicitantului o bratara de acces la incheietura mainii. Atentie: o data scoasa de la mana, bratara se autodistruge si nu mai este valabila pentru accesul pe stadion!

Spectatorul se prezinta la stadion. Accesul se face pe baza biletului si a bratarii. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aiba asupra lui si actul de identitate cu care si-a rezervat biletul.

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Vremea face prapad in aproape toata tara. Cod portocaliu de vijelii. Harta judetelor afectate

In caz de constatare a nevalabilitatii documentelor prezentate, solicitantul poate intra pe procedura de testare rapida in ziua meciului si incadrarea in categoria D.

Persoanele detinatoare de bilete care se incadreaza in categoria D:

Detinatorul de bilete se prezinta in ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucuresti.

Solicitantul va plati la casierie costurile procedurii.

Personalul medical il testeaza cu un test rapid antigenic si comunica rezultatul testului dupa perioada de asteptare necesara.

Personalul medical semnaleaza voluntarului EURO 2020 prezent in locatie ca solicitantul este in regula (are test negativ).

Voluntarul EURO 2020 ii aplica solicitantului o bratara de acces la incheitura mainii. Atentie: o data scoasa de la mana, bratara se autodistruge si nu mai este valabila pentru accesul pe stadion!
Spectatorul se prezinta la stadion. Accesul se face pe baza biletului si a bratarii. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aiba asupra lui si actul de identitate cu care si-a rezervat biletul.

Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. In cazul constatarii unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplica bratara de acces. Personalul medical urmeaza procedurile legale de anuntare a autoritatilor medicale despre inregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci si nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru locuitorii Capitalei. Se ridica unele restrictii

Potrivit PMB, bratarile se pot obtine de la unul dintre centrele medicale din aceasta LISTA.

Bratari de acces diferite pentru fiecare meci

Acestea au elemente de siguranta si inscriptionare specifice fiecarui meci. Detinatorii de bilete trebuie sa parcurga procedura de obtinere a bratarii de acces la fiecare meci, daca au bilete pentru mai multe partide la Bucuresti. Nu se elibereaza in acelasi timp bratari pentru mai multe meciuri.

In privinta vaccinului, Federatia Romana de Fotbal anunta ca este valabil orice vaccin anti-COVID in urma caruia s-a eliberat un certificat medical.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.