Cresc alocatiile din ianuarie 2021. Anuntul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat ca alocatiile copiilor vor creste cu 20% la inceputul anului 2021 si cu acelasi procent la jumatatea anului. Si pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%, a mai spus ministrul.

Alocatiile vor creste

„In programul de guvernare, pentru noi, lucrurile sunt foarte clare, vor creste atat pensiile, cat si alocatiile. Prima poza a incasarilor la buget o avem la finalul acestui an, cand se pregateste bugetul pentru anul viitor.

In functie de aceasta situatie, pentru ca toate platile se fac functie de incasarile la buget, Ministerul Finantelor va avea o comunicare publica concreta vizavi de cuantumul cresterii, ma refer la pensii. Pentru alocatii, cum stiti, cresterile sunt deja prevazute in Ordonanta pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la inceputul anului si inca 20% la jumatatea anului si la fel peste doi ani”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Cresc pensiile

”Vor creste (n.r. pensiile). Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. In primul rand, in programul nostru de guvernare, pentru cresterea pensiilor am spus foarte clar ca avem in vedere o crestere care sa acopere 100% rata inflatiei si 50% din castigul salarial mediu brut pe economie.

Acest lucru constituie baza de plecare in discutiile cu ceilalti parteneri, pentru ca suntem intr-o coalitie in acest moment si deciziile le luam impreuna. Pentru plata alocatiilor, va reamintesc ca noi am avut o gandire de crestere etapizata, pentru a putea face fata bugetul acestei solicitari de dublare a alocatiilor. Va fi o crestere la inceputul anului viitor, a doua crestere, de fapt, dupa cea de anul acesta.

A treia va fi la jumatatea anului viitor si ultimele doua, peste doi ani”, a spus Violeta Alexandru.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.