Raed Arafat a semnat ordinul. Acesti romani vor petrece Craciunul si Anul Nou in carantina

Locuitorii din Constanta vor petrece sarbatorile de iarna in carantina. Potrivit Agerpres, prelungirea carantinei zonale pentru municipiul Constanta a fost adoptata de Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) la propunerea Directiei de Sanatate Publica (DSP), ordinul fiind semnat de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

Raed Arafat a semnat ordinul.

In momentul in care s-a luat aceasta decizie rata de infectare cu noul coronavirus era de 8,67 la mia de locuitori in municipiul Constanta.

Astfel, Prefectura Constanta a anuntat ca intra in vigoare noi masuri pentru prevenirea si limitarea infectarii cu SARS-CoV-2 pe raza municipiului si inasprirea controalelor in orasul care se afla in carantina din data de 20 noiembrie.

Astfel, s-a decis ca fortele de ordine si celelalte institutii de control sa intensifice controalele pentru verificarea motivului deplasarii in interiorul zonei carantinate, respectarea masurilor de protectie sanitara, cat si verificarea operatorilor economici referitor la indeplinirea interdictiilor impuse.

In judetul Constanta sunt in carantina zonala 12 localitati – Ovidiu, Constanta, Lumina, Mihail Kogalniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian, Navodari, Eforie, Cernavoda, Cumpana, Targusor si Gradina, iar incidenta cazurilor de infectare, pe judet, era, joi, de 5,95 la mia de locuitori.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.