Beneficiile sucurilor de fructe si legume

Sucurile proaspete sunt cele mai sanatoase bauturi, deoarece sunt pline de vitamine si minerale. Iata o lista de sucuri de fructe si legume si beneficiile lor pentru sanatate:

Ananas: sucul de ananas imbunatateste functionarea ficatului si a rinichilor si contine o substanta care arde grasimile. De asemenea, se recomanda pentru  tratarea anginei pectorale.

Piersici: sucul de piersici intareste muschiul inimii si trateaza aritmia si gastrita.

Coacaze negre: sucul de coacaze negre este excelent pentru tratarea deficientelor de vitamine, anemiei, gastritei, bronsitei, gripei si anginei. Combate virusurile, intareste sistemul imunitar si este foarte bogat in vitamina C.

Agrise: sucul de agrise este recomandat pentru sistemul cardiovascular, ulcere, boli de piele, reumatism, raceli si guta.

Sfecla rosie: sucul de sfecla rosie este excelent pentru combaterea anemiei, constipatiei si bolilor sistemului digestiv.

Curata corpul si scade tensiunea arteriala. La inceput, este mai bine sa luati o doza mica  sau sa o amestecati cu suc de morcovi. Apoi, reduceti treptat cantitatea de suc de morcovi. Puteti pastra acest suc cateva ore la frigider inainte de a-l servi.

Struguri: Sucul de struguri amelioreaza oboseala si stresul. Curata ficatul si rinichii si scade nivelul de colesterol.

Citeste si articolul :   Ce se va intampla cu corpul daca mananci morcovi in fiecare zi

Grapefruit: acest suc de fructe este un remediu pentru insomnie. Scade colesterolul si tensiunea arteriala.

Mar: sucul de mere ajuta la combaterea obezitatii si diabetului, bolilor cardiovasculare si renale, reumatismului, arteriosclerozei, calculilor biliari si renali, colitei cronice, gutei si dizenteriei. Este bun si pentru persoanele care au activitate intelectuala sustinuta.

Caise: sucul de caise intareste muschiul inimii si ajuta la combaterea aritmiei.

Castraveti: acest suc normalizeaza tensiunea arteriala si imbunatateste sanatatea dintilor, gingiilor, parului si unghiilor. Un amestec de suc de castraveti si morcovi amelioreaza reumatismul, previne arterioscleroza si imbunatateste memoria.

Pere: acest suc are efect antiinflamator si combate pietrele la rinichi.

Varza: sucul de varza este folosit pentru tratarea gastritei si a ulcerelor gastrice. Intareste vasele de sange, stimuleaza regenerarea membranelor mucoase ale sistemului digestiv si ajuta la tratarea ranilor.

Autor