La ce ora din zi este mai bine sa mananci diferite fructe

Fara indoiala, fructele sunt foarte benefice pentru sanatatea noastra si, de asemenea, sunt foarte gustoase. Insa putini oameni stiu ca, pentru a beneficia la maximum de un anumit fruct, trebuie sa alegeti momentul potrivit din zi pentru a le consuma. Asa ca vei evita problemele digestive si te vei sustine pe tot parcursul zilei incarcand corpul cu vitamine, fibre si oligoelemente.

Citrice

Toata lumea stie ca portocalele, mandarinele, grepfruturile si alti reprezentanti ai grupului de citrice contin vitamina C de care avem nevoie pentru a ne  reincarca chiar dimineata. Bucurati-va de suc de portocale, ceai de lamaie cu putin inainte de micul dejun.

Struguri

Strugurii dulci, suculenti, cu aspect frumos fac un desert minunat in timpul zilei. Mancati struguri   sau stafide dupa-amiaza pentru a va reincarca cu glucoza si potasiu. Primul este bun pentru creier, al doilea este bun pentru inima.

Merele

Datorita aciditatii, merele stimuleaza secretia de suc gastric, asa ca sunt bune de consumat inainte de mese. Mananca un mar in jumatate de ora sau o ora  inainte de masa si in curand foamea se va manifesta. Aveti grija cu merele din diete – inlocuind mesele cu ele, provocati o pauza de foame. Este mai bine sa le folositi ca stimulente digestive.

Banane

Bananele sunt o gustare nutritiva excelenta, cu miros si gust delicios. Bananele contin triptofan (asa-numitul „hormon al fericirii”), care ajuta la combaterea depresiei. Aveti grija la cantitatea de banane pe care o consumati pe zi – fructul este foarte bogat in calorii si contine o multime de carbohidrati.

Citeste si articolul :   Uda cactusul de Craciun cu acest preparat de casa si admira rezultatul. Toata lumea va dori sa stie secretul tau

Prune

Prunele sunt bogate in potasiu si sunt bune pentru inima. In plus, prunele  stimuleaza intestinele, de aceea este recomandat sa le consumati seara. Daca petreceti mai mult timp acasa, mancati prune ori de cate ori doriti.

Autor