Consuma aceste noua alimente pentru a ramane hidratat

Stii cat de important este sa fii bine hidratat? In timpul zilei, este esential sa bei suficienta apa, mai ales pe vreme calda sau in timpul exercitiilor fizice. Dar este si foarte important sa consumam alimente care contin apa, vitamine si minerale care ne mentin hidratati pe tot parcursul zilei.

In acest fel, nu doar ca asiguram organismului nostru lichidele necesare, ci il si hranim sanatos. Descopera aici cateva sugestii pentru a te hidrata zilnic.

9 alimente pentru a ramane hidratat

Apa este esentiala pentru metabolism, transportul nutrientilor prin membrane, homeostazia celulara, reglarea temperaturii si functia circulatorie.

Publicitate

Desi recomandarea de a bea doi litri de apa pe zi este larg raspandita, nicio cercetare nu ofera un raspuns definitiv in acest sens. De asemenea, nu exista un consens general in ceea ce priveste nevoile de apa ale fiintelor umane, deoarece fiecare individ este diferit.

Pepenele verde, unul dintre alimentele care te ajuta sa te hidratezi

Pepenele verde este un fruct foarte suculent care contine licopen, un karetoid responsabil pentru culoarea sa intensa. Consumul sau a crescut datorita profilului sau nutritional si a beneficiilor asupra sanatatii care i se atribuie.

Citeste si articolul :   Cum se poarta corect masca de protectie

Unele studii sugereaza ca pepenele verde are efecte pozitive asupra organismului si poate reduce riscul de tulburari cardiovasculare, diabet si boli maculare.

Amestecarea cu semintele sale este o modalitate originala de a o consuma, sunt si foarte benefice. Nu este nevoie sa adaugati apa sau sa o indulciti. Il poti lua cu tine peste tot pentru a ramane bine hidratat.

Pepenele galben

Pepenele galben, mai ales daca este dulce, este un adevarat deliciu. In plus, 100 de grame de pepene galben contin doar intre 20 si 30 de calorii. Acest fruct contine, de asemenea, beta-caroten si vitamine B.

Publicitate

Potrivit unui studiu ,  pepenele galben are proprietati antioxidante, de scadere a colesterolului si antidiabetice si promoveaza stimularea functiei tiroidiene.

Castravetele

Castravetele este o leguma foarte racoritoare, ideala de adaugat la o salata.

Rosii

Vrei sa urmezi o dieta care te ajuta sa te hidratezi? Aceasta dieta trebuie sa includa rosii! Rosia este un antioxidant excelent deoarece, la fel ca pepenele, contine licopen.

Citeste si articolul :   Sapte alimente sanatoase pentru slabit

Grapefruit

Grapefruitul este unul dintre cele mai putin consumate citrice. Cu toate acestea, ar promova pierderea in greutate; sunt necesare cercetari suplimentare pentru a confirma aceasta ipoteza.

Portocale

Portocala este unul dintre fructele care ne ofera cea mai mare vitalitate. Pe langa continutul ridicat de vitamina C, care contribuie la cresterea apararii, ne ofera si energie. De aceea este indicat sa consumi portocale dimineata.

Seara, in schimb, este mai bine sa optezi pentru grapefruit, deoarece portocala te poate impiedica sa dormi. Va recomandam sa luati portocale organice, astfel incat sa le puteti folosi si coaja.

Strugurii

Strugurii sunt un fruct caruia i se atribuie multe proprietati. Contine flavonoide, care au activitate antioxidanta, antiinflamatoare, cardioprotectoare si hepatoprotectoare.

Este indicat sa consumi struguri cu coaja si seminte, care ascund si mai multe beneficii. Astazi, exista si extracte si siropuri facute din samburi de struguri.

Salata verde este unul dintre alimentele care te ajuta sa te hidratezi

Salata verde, bogata in apa si fibre, este un aliment esential pentru a ramane hidratat. In plus, face parte din dietele de slabire, deoarece te satura rapid. In cele din urma, potrivit unor cercetari, salata verde contine antioxidanti (vitaminele C, E si carotenoide), care pot avea un efect benefic asupra metabolismului lipidelor si oxidarii tesuturilor.

Autor