3 remedii naturale pentru bronsita

Bronsita este o inflamatie sau infectie a tuburilor bronsice dintre nas si plamani. Poate fi cauzata de un virus, bacterii sau particule care irita bronhiile.

Simptomele bronsitei sunt tuse cu mucus, dureri in piept, congestie nazala, dificultati de respiratie, dureri musculare si febra. Odata diagnosticata, este imperativ sa tratati bronsita deoarece poate fi acuta sau cronica.

Unele remedii naturale sunt mai eficiente decat mult  mai multe medicamente. Iata 3 dintre ele :

Ghimbir :

Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, este adesea folosit pentru a trata raceala si bronsita. Stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la ameliorarea bronhiilor inflamate.

Publicitate

Se amesteca ½ lingurita de ghimbir macinat, ½ lingurita de scortisoara si 2 cuisoare intr-un pahar cu apa fierbinte. Bea acest preparat pentru cateva zile.

Publicitate

In caz contrar, faceti o infuzie cu 1 lingurita de pudra de ghimbir si una de piper macinat. Adaugati o cana de apa fierbinte si 1 lingurita de miere. Bea de doua ori pe zi.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile radacinii de telina cruda?

Usturoi:

Usturoiul are proprietati antibiotice si antivirale care il fac cea mai buna alegere pentru tratarea bronsitei.

Luati 4 catei de usturoi, curatati-i de coaja si taiati-i marunt. Pune-i intr-o cratita cu 250 ml lapte. Se aduce la fierbere apoi se lasa sa se raceasca. Bea aceasta bautura seara inainte de a merge la culcare.

Curcuma:

Beneficiile turmericului sunt numeroase. Este un antiinflamator ideal pentru a calma tusea asociata cu bronsita.

Adaugati 1 lingurita de turmeric la 250 ml de lapte. Se aduce la fierbere apoi se ia oala de pe foc. Bea aceasta bautura de 2 ori pe zi. Pentru rezultate mai rapide, beti  acest remediu dimineata pe stomacul gol.

Publicitate

Autor