Ce alimente ajuta la scaderea tensiunii arteriale?

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 1,13 miliarde de oameni din intreaga lume sunt diagnosticati cu hipertensiune – hipertensiune arteriala. Aceasta este o boala grava care creste riscurile nu numai pentru sistemul cardiovascular, ci si pentru alte organe.

Totul este important in tratamentul si prevenirea hipertensiunii arteriale, inclusiv alimentatia adecvata. Cu grija deosebita, ar trebui sa fie abordata de cei care duc un stil de viata activ si fac sport in mod regulat.

Alimentatia este cel mai important factor atat pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, cat si pentru tratarea bolilor existente: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, insuficienta cardiaca etc. Respectarea unei alimentatii rationale echilibrate devine in multe cazuri nu mai putin importanta decat tratamentul medicamentos.

Materiale conexe

Cei care se confrunta cu hipertensiune arteriala ar trebui sa adauge in alimentatie alimente bogate in fibre: legume si fructe proaspete, diverse cereale (hrisca, fulgi de ovaz, linte).

Publicitate

Publicitate

Nuci si banane

De asemenea, sistemul cardiovascular este afectat pozitiv de alimentele bogate in electroliti: magneziu si potasiu. Printre altele, sunt implicati in contractia muschiului inimii.

Citeste si articolul :   6 vitamine esentiale pentru sanatatea femeilor

Peste

Pacientii hipertensivi ar trebui sa acorde atentie surselor de acizi grasi polinesaturati omega 3, de exemplu, pestele.

Cartof

Cartofii , bogati in potasiu si magneziu, sunt o parte esentiala a unei diete de scadere a tensiunii arteriale. De asemenea, cartofii sunt bogati in fibre, ceea ce este bun nu numai pentru inima, ci si pentru intreg organismul.

Avocado

Avocado este o sursa excelenta de calciu, magneziu si potasiu. Un avocado contine aproximativ 975 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezinta aproximativ 25% din valoarea zilnica.

Fistic

S-a demonstrat ca fisticul scade tensiunea arteriala prin reducerea constrictiei vaselor de sange si scaderea ritmului cardiac.

Rodie

Nu este intotdeauna usor sa mananci o rodie, mai ales ca este foarte greu de curatat, dar sucul de rodie este usor de baut si iti va oferi si multe beneficii. Studiile au aratat ca nivelurile ridicate de antioxidanti din sucul de rodie pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Ce alimente nu pot fi consumate cu hipertensiune arteriala?

Medicul recomanda renuntarea la afumaturi, la conserve, la bauturi carbogaz

Autor