Cele mai bune alimente pentru curatarea colonului

Intestinul subtire functioneaza in procesul de digerare a alimentelor, functia intestinului gros este la fel de importanta.

Functiile colonului sunt impartite in doua domenii principale:

– Digestia microbiana a alimentelor;

– Absorbtia electrolitilor si a apei;

Publicitate

Intestinul gros ajuta, de asemenea, sa scape de toxine si, prin urmare, trebuie curatat periodic.

Alimentele pe care le consumati nu va afecteaza numai inima, creierul si muschii, ci si colonul. Pentru a ramane sanatos, trebuie sa tineti evidenta a ceea ce mancati si sa includeti alimentele potrivite in dieta dvs.

Acestea sunt alimente care nu numai ca va vor ajuta sa va protejati si sa va curatati intestinele, dar vor fi, de asemenea, un plus gustos si sanatos in dieta dumneavoastra.

Quinoa si orez brun

Acordati atentie acelor produse care sunt cat mai apropiate de aspectul natural . Asadar, includerea quinoa minim procesata si orezul brun ar fi o optiune excelenta. Sunt bogate in fibre, motiv pentru care nutritionistii recomanda cu tarie consumul lor.

Citeste si articolul :   7 utilizari si beneficii ale papayei

Fasole si linte

Fasolea este, de asemenea, bogata in fibre. Persoanele care le iau din alimente pe baza de plante isi reduc riscul de cancer de colon cu 35%. Oamenii de stiinta sustin ca aceste alimente contin fitochimicale specifice care ajuta la combaterea acestei boli.

Seminte de  chia

Consumand doar doua linguri de seminte de chia, corpul tau va oferi 10 grame de fibre, ceea ce reprezinta 40% din valoarea zilnica necesara. Acesta este un indicator excelent pentru care trebuie sa ne straduim.

Broccoli, conopida si varza

Cercetarile arata ca consumul zilnic al unei portii de legume verzi reduce riscul de cancer de colon cu 24%.

Exista o regula importanta pe care trebuie sa o respectati. 2/3 din farfurie ar trebui sa fie umplute cu alimente bogate in fibre, cum ar fi broccoli, conopida si varza.

Somon, sardine si pastrav

Pentru a evita problemele de colon, trebuie sa cresteti cantitatea de omega-3 din corpul dumneavoastra. Pentru a face acest lucru, trebuie sa includeti peste gras in dieta – somon, sardine si pastrav. Omega-3 poate opri cresterea celulelor canceroase si poate contribui la distrugerea lor.

Citeste si articolul :   Fara creme scumpe: 5 produse pentru o piele sanatoasa si stralucitoare

Nuci

Acestea nu numai ca ofera organismului fibre, dar sunt si bogate in omega-3 sub forma de acid alfa-linolenic. De aceea, expertii le recomanda ca mijloc de curatare a intestinelor.

Iaurt

Contine probiotice care sunt bune pentru intestine. Consumul de iaurt suficient va poate ajuta sa reduceti riscul de cancer de colon cu 38%. Probioticele pot ajuta, de asemenea, la reducerea productiei de gaze.

Evitati aceste alimente!

Eliminand anumite alimente din dieta ta, intestinele iti vor imbunatati si sanatatea.  Daca doriti sa mancati proteine animale, mancati pui si peste si limitati consumul de alcool.

Publicitate

Publicitate

Autor