Cinci alimente care pot provoca alergii severe

Alergiile alimentare sunt destul de complicate . La urma urmei, nimanui nu-i poate placea faptul ca trebuie sa renunte la mancare doar pentru ca sistemul imunitar a decis ca sunt foarte daunatoare . Simptomele alergiilor alimentare pot varia, dar toate apar in cateva ore dupa ce mancati ceva interzis (in unele cazuri, pot aparea chiar si dupa cateva minute). Acestea pot fi: umflarea limbii sau gurii, probleme de respiratie, varsaturi, urticarie, mancarime etc. Uneori alergiile alimentare duc la anafilaxie.

Din pacate, cel mai eficient mod de combatere a alergiilor alimentare este eliminarea anumitor alimente care declanseaza un raspuns imunitar. Iata cateva dintre ele.

Lapte

In caz de alergie la lapte, sistemul imunitar reactioneaza brusc la proteina cazeina si zer. Acest tip de alergie este unul dintre cele mai frecvente si este diferit de intoleranta la lactoza. Persoanele alergice la cazeina si zer ar trebui sa evite chiar si cele mai evidente alimente: lapte, branza si inghetata . In alte cazuri, ar trebui sa te uiti intotdeauna la compozitia produsului si, daca exista lapte, zer, cazeina, smantana sau lactoza, este mai bine ca persoanele alergice sa nu manance acest lucru.

Peste sau crustacee

Alergiile pot fi fie  la pesti, fie  la crustacee. Din fericire, nu pentru ambele produse simultan. Uneori, simptomele pot aparea chiar si dupa atingerea pestelui si a crustaceelor, astfel incat persoanele care sufera de alergii nu ar trebui sa le atinga sau sa ajute pe cineva sa gateasca. De asemenea, este mai bine sa evitati unele sosuri si sosuri de salata care contin peste sau fructe de mare. Alergiile la crustacee si pesti sunt mai frecvente la adulti.

Arahide

Persoanele cu alergii la arahide au o perioada deosebit de grea. Ele  trebuie sa renunte la cele mai delicioase: majoritatea dulciurilor, produselor de patiserie, prajiturilor etc. Alergia la arahide este foarte periculoasa, deoarece duce adesea la anafilaxie. In plus, majoritatea oamenilor au o alergie la arahide pe viata. Daca aveti o astfel de alergie, pastrati intotdeauna un antihistaminic pregatit si studiati cu atentie compozitia fiecarui produs.

Oua

Alergia la oua este a doua cea mai frecventa alergie la copii.  Cu toate acestea, pana in acest moment, ar trebui sa te uiti intotdeauna la compozitia produselor, deoarece ouale pot fi gasite chiar si acolo unde, se pare, nu ar trebui sa fie. Dar, de obicei, acest lucru este scris pe ambalaj. De asemenea, albusul de ou, la care reactioneaza sistemul imunitar, poate fi gasit in unele vaccinuri. Prin urmare, daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti alergic la oua, spuneti medicului dumneavoastra in prealabil.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru a curata o geanta de mana din piele si a o face ca noua

Nuci

Nucile (nucile, alunele, migdalele, nucile pecan, pinul, etc. ), ca arahidele, provoaca destul de des anafilaxie, astfel incat alergiile la acestea sunt considerate periculoase. Apare atat la adulti, cat si la copii, dar la unii norocosi, aceasta alergie dispare odata cu varsta.

Publicitate

Publicitate

Autor