4 motive bune sa mananci mai multa varza pentru sanatatea ta

Varza are un indice glicemic scazut

Indiferent de varietatea ei, varza este si una dintre legumele cu indice glicemic scazut. Intr-adevar, acesta din urma are doar un indice glicemic de 15 . Acest lucru este important deoarece cu cat indicele glicemic este mai scazut, cu atat este mai putin probabil sa provocati cresteri premature ale nivelului de zahar din sange.

Acest lucru este esential daca aveti diabet si doriti sa va mentineti stabil nivelul zaharului din sange. In acest context, nu ezitati sa includeti varza in alimentatie.

In general, fibrele continute de varza fac parte din elementele care iti afecteaza nivelul zaharului din sange. Deoarece reduc puternic digestia, asimilarea zaharului in sange este incetinita.

Prin urmare, cresterea nivelului zaharului din sange nu este semnificativa si revine la normal foarte repede. In special cu varza de Bruxelles, puteti obtine beneficiile acidului alfa-lipoic .

Publicitate

Este un antioxidant care, conform unor studii, ar actiona asupra rezistentei la insulina. In acelasi timp, ajuta la scaderea nivelului zaharului din sange si la face mai stabil.

Citeste si articolul :   Hreanul, alimentul perfect pentru imunitate, creier, inima si oase. Iata cum se consuma corect

Varza este un aliment alcalin

Echilibrul acido-bazic este unul dintre cele mai importante puncte daca vrei sa fii sanatos. Intr-adevar, va permite sa reduceti inflamatia, demineralizarea sau chiar imbatranirea mai rapida a celulelor dumneavoastra. Pentru aceasta, este suficient sa urmezi o dieta alcalina. Acesta este, de exemplu, cazul consumului regulat de varza.

Daca aceasta leguma este considerata alcalina, este mai ales datorita compozitiei sale. Este adevarat ca contine o cantitate mare de saruri minerale alcalinizante. Printre cele mai importante, puteti numara de exemplu potasiul .

Pentru un consum de 100 de grame vei avea un aport de 170 mg de potasiu . Acesta din urma va stabiliza efectele aciditatii pentru a reduce demineralizarea la nivel osos. Exista, de asemenea, o rata de 12 mg de magneziu la 100 de grame de varza .

Varza pentru o inima sanatoasa

Dieta ta este un parametru care are un impact semnificativ asupra sanatatii inimii tale. Cu un consum regulat de varza, de exemplu, o poti mentine sanatoasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca mai multi dintre constituentii sai au o actiune pozitiva asupra corpului tau.

Citeste si articolul :   5 remedii naturale pentru raceala comuna

Deja, varza contine vitamina B9 si vitamina B12 care ajuta la scaderea nivelului de homocisteina din sange. Deoarece acest aminoacid este adesea responsabil pentru bolile cardiovasculare, reducerea acestuia este benefica. Prezenta cianidinei ca antioxidant ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de hipertensiune arteriala, care este un factor major in bolile de inima.

Varza este antiinfectioasa

In perioada de iarna, varza este alimentul de consumat in mod regulat. Intr-adevar, are proprietati care ajuta la intarirea sistemului imunitar . Pentru aceasta, vitamina C este cea care actioneaza cel mai mult. Deoarece 100 de grame de varza va ofera in medie mai mult de 30 mg de vitamine. Cea mai bogata in vitamina C ramane varza Kale cu 120 mg la 100 de grame.

Printre cele mai importante dintre efecte, trebuie sa remarcam capacitatea vitaminei C de a lupta impotriva infectiilor ajutand celulele albe din sange sa fie mai bine mobilizate. Pe langa intarirea actiunilor lor, vitamina C din varza participa la producerea de anticorpi.

Citeste si articolul :   Diferitele utilizari ale cojii de lamaie

Pe de alta parte, trebuie mentionat ca chiar si vitamina C singura are un efect antiviral. Prin urmare, este eficient in lupta impotriva unei infectii cauzate de bacterii, virusi, ciuperci, drojdii sau paraziti.

Publicitate

Autor